Etage in een grachtenpand in Amsterdam

Van buiten een karakteristiek grachtenpand, binnen van alle moderne gemakken voorzien. Het paleisje dat interieurontwerper Rosa Winkel in Amsterdam vond, was een kans die ze niet kon laten lopen.

Buitenkansje

Een appartement of etage in een goede buurt stond al heel lang op het verlanglijstje van interieurontwerper Rosa Winkel, maar vind dat maar eens in Amsterdam. Er mankeerde altijd wel wat aan de huizen die ze op het oog had. Dan was de fundering te slecht, dan was het pand te krakkemikkig of het appartement onbetaalbaar. Rosa: ‘Ik had de moed al een beetje opgegeven. Terwijl ik toch helemaal geen gekke eisen had: ik wilde een licht huis, een gescheiden badkamer en toilet, en een buiten, al was het maar een klein balkon.’ Als ze getipt wordt over dit project, waarbij huizen in straten met potentie worden opknapt en verkocht door de gemeente, is ze meteen om. ‘Een etage in een grachtenpand van rond 1900 met een karakteristieke gevel, daar kon ik alleen maar van dromen. Doordat het pand casco werd opgeleverd, kon ik de indeling helemaal zelf bepalen. Ik wist dat ik hier een solide huis zou kopen, zonder 
mankementen en gekke verrassingen. Het was een enorme kans, die 
ik niet kon laten lopen.’

Shoppen in de stijl van

basic-naturel

Bron: vtwonen december 2015 | Fotografie Anke Leunissen | Styling Kim de Groot | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 30 december 2015 om 23:47

ik zoek al een tijdje zo'n tafel, metaal met hout. Waar is deze gekocht/gemaakt?

Beste Shanta, de bewoonster van dit leuke huis heeft de tafel laten maken door een smid 
en timmerman. Het is een eigen ontwerp. Wellicht dat je zelf een leuk adresje op kunt zoeken 🙂 Heb je ook al eens bij ons in de shop gekeken? Daar hebben we ook een aantal tafel met hout en metalen onderstel. Zoals bijvoorbeeld deze: http://www.vtwonen.nl/pomax-sintra-eettafel-200-x-100-cm-naturel-p129299.html of http://www.vtwonen.nl/dutchbone-kapal-eettafel-200-x-90-cm-p110919.html. Succes met je zoektocht!

Anoniem op 14 januari 2016 om 08:40

Wat voor vloer is dit? Hoe is hij bewerkt?

Beste Dieuwertje, de enige informatie die we hebben, is dat dit een beton ciré vloer is. Over de afwerking weten we niet heel veel.

Anoniem op 3 februari 2016 om 21:36

De aap die aan de boekenplank hangt, waar is deze gekocht?

Beste Sandra, deze leuk aap heeft de bewoonster bij Friday Next gevonden.