Binnenkijken in een jaren 30 woning in Deventer

Felgroen én oudroze, een Chesterfield look-a-like maar dan zonder de knopen, een IKEA-keuken met zelfgemaakte frontjes: Eelco en Nannett doen een heleboel dingen net even anders. En dat maakt hun eerste jaren 30 woning al meteen een ware inspiratiebron. Kijk je mee?

bewoner(s): Eelco en Nannett
soort bouw: jaren 30 woning
woonoppervlakte: 90 m²

 

Felgroen en oudroze

Voor de inrichting maakten Nannett en Eelco een moodboard. ‘We begonnen met de keuken. We wilden heel graag een houten keuken van wagonplanken.’ Na wat offertes te hebben opgevraagd, bleek echter dat ze dan al snel zesduizend euro kwijt waren. ‘Voor een keukentje van 2.80 meter!’ Toen besloten ze om een Ikea-keuken te kopen en de frontjes zelf te maken van wagonplanken. Best een handig stel dus, zou je zeggen. ‘Nou, dat valt wel mee. Mijn vader is vooral heel handig. Ik bedenk het en mijn vader voert het uit, haha.’ Pa heeft soms wel zijn bedenkingen bij de ideeën van zijn dochter. Zo had Nannett bedacht om de muur waar de tv zou komen groen te verven. ‘Zo’n zwart vlak tegen een witte achtergrond vind ik niks.’ Toen Nannett het verfblik opentrok, zei haar vader: ‘Ga je dít op de muur doen?’ Nannett: ‘Het leek inderdaad wel erg groen, ook omdat alles nog heel kaal was. Toch ben ik er nog steeds heel blij mee.’ In de aangrenzende eetkamer is een muur oudroze geschilderd. ‘Die heb ik vorig jaar pas roze geschilderd. Ik vond dat die hoek wel wat warmer mocht.’ Een gewaagde combinatie met het felle groen. ‘Het scheelt dat de roze muur schuin tegenover de groene muur is, dus je ziet ze nooit tegelijk.’

Past nét

Boven op de overloop kozen Nannett en Eelco voor een warme kleur geel met daarboven een dunne lijn in een lichtere kleur geel. ‘We wilden graag iets leuks op de overloop, dit is lekker speels.’ Ook vonden ze dat er te veel deuren op de overloop waren en daarom bedacht Nannett een schuifdeur voor de badkamer. Ook bij dat plan had Nannetts vader zijn bedenkingen.
‘Hij had een punt hoor. De deur zou in het smalle strookje tussen het 
traphek en de muur moeten passen en de muur waar het systeem aan 
zou komen, was gemaakt van gipsplaten, niet al te stevig dus.’ Toch wilde 
Nannett graag een schuifdeur, ook omdat die altijd open kon blijven, zodat er meer licht op de overloop zou zijn. ‘Even leek het erop dat het ’m inderdaad
niet ging worden, maar we hebben het toch geprobeerd. Ik vind het zo leuk als het dan uiteindelijk lukt!’

Meer foto’s en tekst vind je in de vtwonen 13. Meer binnenkijken? Vind hier alle vtwonen binnenkijkers.

Bron: vtwonen 13| Fotografie Dorieke Zevenberg | styling Susan Gansekoele

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

anita op 4 januari 2019 om 00:58

op de tweede foto staat de tafel zo mooi ik twijfel er nu ook aan de eettafel bij het raam te zetten daardoor
maar ga je dan nog vaak op de bank zitten....

anita

Shop suggesties

Inspiratie suggesties