WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een vrijstaande villa in Nauerna

Op zoek naar rust, ruimte en natuur vielen Haico en Jennifer als een blok voor een enorme villa in een piepklein dorp in Noord-Holland. Om de grote open ruimtes huiselijker te maken, koos Jennifer voor een bijzondere indeling en uitgesproken donkere kleuren.

De grote indeelpuzzel

‘De grootste uitdaging van dit huis was huiselijkheid creëren. Het is met z’n vele ramen, deuren en hoogte niet eenvoudig in te richten. Er zijn nauwelijks blinde muren waar je iets tegenaan kunt zetten. En de woonkamer is enorm. Met kasten, planten en banken heb ik de ruimte gesplitst, waardoor er meer diepte en speelsheid is ontstaan. In de winter zit ik vaak met een tijdschrift op de leren bank, daar voelt het knus door het verlaagde plafond. Haico vindt de andere hoek juist prettiger, omdat hij dan meer ruimte en licht om zich heen voelt en zicht heeft op de haard en tv.’

Lef met kleur

‘Ik ben heel gevoelig voor kleur. Kleur geeft me energie. Als ik van de blauwe woonkamer naar de groene keuken loop, word ik nog altijd verrast door het andere sfeergevoel. Bij het groen is dat opener en frisser, bij het blauw meer geborgen. Met veilige keuzes heb ik niks, te veel wit om me heen vind ik saai, dan gebeurt er niets met een ruimte. In dit huis zou door de enorme lichtinval alles extra weerkaatst worden, te overweldigend. 
Nu wordt het licht meer geabsorbeerd, breekt het en voelt het zachter. Kleurkeuzes gaan puur op gevoel. Als ik op een kleur val, bedenk ik er later wel een plek voor. Heel anders dan ik als stylist voor anderen doe, dan denk ik in de omgekeerde volgorde en bedenk ik een kleurenplan. Ik zoek graag het contrast op, wil het niet te vlak of zacht hebben, zoals met pastellen
 vaak het effect is.’

Stoel van Zuiver, bananenplant van Green Lifestyle, stierenkop van Lifestyle, wandrek van House Doctor, hanglamp van Zuiver Dek, vloerkleed van Naco, bank van Modern Earth, linnen poster van hkliving.

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 10-2017.

Bron: vtwonen 10-2017 | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling en tekst Barbara Natzijl |

nog meer: binnenkijken