WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een knus familiehuis in Londen

Hij heeft een liefde voor ruwe materialen; zij houdt van kleur en mooie stoffen. In de Londense benedenverdieping van Mallika, Sean en hun twee dochters komen beide stijlen samen. Met als resultaat een modern en knus familiehuis.

vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis woonkamer
De Harrods-bank was van Mallika’s ouders, kussens Ferm Living, H&M en zelfgemaakt. Antieke Pakistaanse lap. Tafel gekregen, mand HomeSense, kleed en zwarte David Weeks fauteuil kringloop.  Schilderij-ophangsysteem eigen ontwerp. Art print van Cecil Beaton.
vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis achterkant woning
Grote schuifdeuren geven toegang tot de tuin en zorgen voor veel daglicht in dit kleine huis. Sean staat voor een van zijn op maat gemaakte kasten, samen met dochter Freya. Parasol, tafel en bank Scp.

Knus familiehuis

Toen een appartement met tuin in Noord-West Londen op de markt kwam, zagen Sean en Malikka hun kans schoon. Op deze woning konden ze hun eigen stempel drukken door het grootscheeps te verbouwen. Als architect wist Sean hoe hij het meeste uit de negenentachtig vierkante meter kon halen. Elk hoekje heeft hij optimaal benut. Het resultaat is een modern en knus familiehuis met stalen balken en een grote schuifpui die toegang geeft tot de tuin. Ruim vijf maanden nadat de verbouwing van start ging, kon het gezin verhuizen. Mallika: ‘Sean houdt van materialen in hun meest oorspronkelijke staat, dus de muren schilderen was geen optie. We kozen voor eerlijke materialen als tadelakt en klei, en ook multiplex was een musthave‘. Mallika maakte een kleurenschema. ‘Als het aan mij lag, zou het er hier behoorlijk sober uitzien’, lacht Sean. ‘Maar Mallika heeft een ongelooflijk goed oog voor kleur en zij zorgde dat de kleuren vloeiend overlopen in elke ruimte, zonder teniet te doen aan de natuurlijke eigenschappen van de gebruikte materialen.’

vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis badkamer
Liefde voor walvissen van de oudste dochter inspireerde bij het inrichten van de badkamer. De kleur van de tadelakt baseerden zij op walvisgrijs, gemengd via Tadelakt London. Bad en wastafel van Rise Design Studio, net als de kastjes, gemaakt  door Liam Dryden. Kranen The Watermark Collection. Schilderij Natural History Museum.
vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis vensterbank met witte kussens
Een op maat gemaakte erkerbank met onder de klep plek voor beddengoed. Vintage wit potje van Royal Winton, zwart-witte deken uit Bali, kussens van Someday Studio.
vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis woonaccessoires
vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis zithoek

Eiland aan de kant

Het interieur van het appartement was niet meteen af. Om geen centimeter te verspillen in de kamers, heeft Sean hoge kasten ontworpen. ‘We konden het ons niet veroorloven om direct alles op maat te laten maken, dus leefden we een tijdje tussen muren van betonblokken.’ Maar uiteindelijk werd elke kamer radicaal getransformeerd door het mooie maatwerk. Zowel in de slaapkamers als de woonkamer vind je kasten die tot in detail zijn uitgedacht, zodat alle spullen van de familie een eigen plekje krijgen. Zo is er een speciale lade voor Mallika’s bijzondere sieradencollectie en de meisjes hebben zelfs een compleet slaapmeubel. Sean: ‘Als je in een appartement woont waar geen kelder of vliering is, moet je goede opbergoplossingen bedenken, zonder dat je inboet op leefruimte.’ Neem de keuken. Mallika: ‘Als we een feestje geven, schuiven we het verrijdbare keukeneiland in een uitsparing in de kast. Hierdoor creëer je in een handomdraai meer ruimte.’

IDEALE OPBERGOPLOSSING
Ga aan de slag met deze
DIY: kastbank met opbergruimte

Veel daglicht

Mallika’s invloed als mode- en textielontwerper is terug te zien in het appartement. Ze heeft veel gevoel voor interieurstyling en voegde sfeer en warmte toe met mooie stoffen, kleden en kussens. De woonkamer is waar de familie de meeste tijd doorbrengt. ‘We hebben tien jaar in Barcelona gewoond voordat we teruggingen naar Londen’, legt Mallika uit. ‘We raakten geïnspireerd door het mooie licht en de helderheid van de stad. Daarom brachten we extra veel daglicht in huis door grote ramen te plaatsen.’ Het gezin woont met veel plezier in het appartement. ‘De ruimte is niet enorm’, concludeert Sean, ‘maar we hebben het zo ingedeeld dat het voor ons werkt. Meer hebben we niet nodig.’

vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis keuken
De keuken van berken multiplex is een ontwerp van Rise Design Studio. Over elk kastje en laatje is nagedacht. Originele Marokkaanse tegels van Habibi Interiors. Ook het keukentrapje is op maat gemaakt.
vtwonen bk special 03-2020 | knus londens familiehuis keuken met eettafel
Voor een ruimtelijk effect kwam er een open keuken, maar wel met een schuifdeur. Mallika: ‘Als we die dichtdoen, ontstaat een logeerkamer in de zijaanbouw.’ Tafel en stoelen Sunbury Antiques Market, tafelkleed uit Pakistan. Vintage bijzettafel en plantenpot Kempton Park Market. Kunstwerk met koe van Charlotte Gerrard. Bank gekregen, mand HomeSense, kleed van een kringloop.

nog meer: binnenkijken