kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een jaren 30 woning in Amstelveen

Wat doe je als je huis te krap wordt en je toch niet weg wilt? Verbouwen! Met een flinke aanbouw en slimme vondsten voegden Dirk en Leonie flink wat ruimte – en waarde – toe aan hun jaren 30 woning in Amstelveen.

Toe aan ruimte

Lang nadat Dirk en Leonie waren ingetrokken in hun jaren 30 huis in Amstelveen, was er behoefte aan meer ruimte.’Door de onhandige indeling had niemand een eigen plekje, we zaten erg op elkaars lip. Het was óf rigoureus verbouwen, of terug naar Amsterdam’, vertelt Leonie. Licht, modern en strak, maar ook warm en sfeervol – dat moest het worden. Met genoeg berg- en leefruimte, de mogelijkheid om je terug te trekken én een brede entree. Geen makkelijke opgave in een smal jaren 30 huis, maar de uitbouw maakte veel mogelijk. Architect Jos Rhemrev kwam met slimme oplossingen: een paar scheidingswanden met kast om de ruimte te breken, lichtkoepels in het plafond, een doorkijkje in de muur van de keuken naar de gang. Plafondhoge glazen deuren scheiden entree, living en voorkamer van elkaar en zorgen tegelijk voor een optimale lichtinval.

Ontpopping

Na de verbouwing ontpopte Leonie zich tot een echte stylist. ‘Vroeger hadden we een houtje-touwtje inrichting, ik gooide gewoon alles bij elkaar. Nu pak ik de inrichting veel gestructureerder aan en let ik veel meer op details. Aankopen doe ik meestal impulsief. Het marmeren tafeltje naast de bank heb ik bijvoorbeeld in een opwelling gekocht zonder er een duidelijke bestemming voor te hebben. Voor het vloerkleed ben ik bijvoorbeeld stad en land af geweest, om het uiteindelijk gewoon bij Loods 5 te vinden.’

Mooi in contrast

Het idee om de keuken zo donker te maken, ontstond toen Leonie met interieurstylist Cornelie Pleyte aan het brainstormen was. ‘Het leek ons mooi in contrast met de witte muren en de betonvloer. Zwart geeft diepte aan een neutrale basis. Kleur en sfeer kreeg de keuken door de aankleding: de zwartgroene tegeltjes, de oude houten muurplank, details als het blauwe kussen op de bank.’

Shoppen in de stijl van

Leren bank van Lifestyle, vloerkleed van Zuiver, wandlamp van Menu, poef van LaForma, bureaulamp van Leitmotiv, zwart-wit kussen van Madam Stoltz, groen kussen van House Doctor, ornament van Lifestyle, bijzettafels van Casa Vivante, groen vaasje van Imperfect Design, theepot van Bredemeijer Lund.

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 12-2017.

Bron: vtwonen 12-2017 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Amber van Rijn

nog meer: binnenkijken