WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een bovenwoning uit 1894 in Arnhem

Dunja en Bob laten hun liefde voor Dutch Design en oud-Hollandse vintage stijlvol samensmelten in hun Arnhemse bovenwoning. Op de achtergrond spelen de originele art nouveau elementen van het 124 jaar oude pand een karakterrol.

Typisch Hollands

Dunja: ‘In ons interieur zie je typisch Hollandse dingen terug. De Delfts blauwe potten en vazen, de huisjes van KLM; het is Bob die ze in huis haalt. Ze passen echt bij hem.’ De blauwwitte aardewerken geveltjes kregen een plek op de originele houten schouw in de eetkamer. De tegels eronder zijn al even Hollands met schilderingen van molens, schepen en kerktorens. Bob was er direct van gecharmeerd, negen jaar geleden. ‘Voor mijn nieuwe baan wilde ik verhuizen van Alkmaar naar Arnhem, maar ik kon hier geen leuk huis vinden. Ik stond op het punt om het op te geven, toen dit huis voorbijkwam. Wauw! Statige hoge kamers, originele stucplafonds en al die mooie elementen uit 1894; ik had aan één bezichtiging genoeg.’

Trede voor trede

Ingrijpende verbouwingen waren niet nodig om het huis eigen te maken. Met enkele gouden grepen liet Bob de charmante bovenwoning nog meer stralen. Zo blies een lichtstraat in het platte dak de overloop nieuw leven in: de fraaie trappartij in het hart van het huis werd een echte eyecatcher. Om het oorspronkelijke art nouveau karakter naar voren te halen, brandde Bob de oude verflagen trede voor trede af. ‘Hij is er, met tussenposen, anderhalf jaar druk mee geweest. Maar het is nu een heel toffe plek en de balustrade springt er écht uit.’ Naast het Hollandse antiek zorgt Dutch Design voor een fris, eigentijds contrast. Of beter gezegd: Arnhems Design, want veel ontwerpen komen uit de koker van stadsgenoten.

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 11-2018.


Bron: vtwonen 11-2018 | Fotografie Peggy Janssen

nog meer: binnenkijken