Binnenkijken in een benedenwoning in Den Haag

Na tien jaar Australië streken Eveline en Matthew vorig jaar neer in het Hollandse Den Haag, in een speels ingerichte, typisch Haagse parterrewoning waar functionaliteit en gezelligheid voorop staan.


Thuis in Europa

Tien jaar woonden Eveline en Matthew in Matthews geboorteland Australië toen de kans zich voordeed om weer in Europa te gaan wonen. Nieuwe woonstek werd Den Haag, dicht bij zee. Eveline: ‘Het leek ons altijd al leuk om als gezin ook in Europa te wonen. Toen Matthew in Amsterdam kon gaan werken, hebben we die kans meteen gepakt. Deze Haagse buurt is ideaal, het is vlak bij het centrum, je zit zo op het strand en de mensen die er wonen vormen een internationaal gezelschap, wat voor Matthew erg leuk is.’ Omdat ze na maar liefst negen verhuizingen in Australië het klussen wel beu waren, lieten ze het inrichten voor een groot deel over aan interieurarchitect Jelle van de Schoor van Form Makers. ‘Het huis heeft geen enorme oppervlakte, dus een praktische indeling van de kamers stond hoog op ons wensenlijstje.’

De familie Reisgraag

Het huis werd op het moment dat ze het ontdekten gerenoveerd door projectontwikkelaars. Daarom konden Eveline en Matthew bepalen hoe ze het wilden indelen. ‘Ideaal. We kozen zelf de keuken en de vloer uit. Toen we de sleutel kregen, lagen ze er al in.’ In een tijdschrift kwam Eveline het huis van Jelle van de Schoor tegen en viel ze als een blok voor zijn stijl. ‘Toen ik naar zijn contactgegevens op zoek ging, bleek hij bij ons om de hoek te wonen. We hebben hem direct gevraagd of hij wilde helpen met het inrichten van ons huis.’ Eveline vertelde hem dat ze een groene muur wilde en dat ze de woonkamer, het eetgedeelte en de keuken graag met elkaar wilde verbinden. De ruim drie meter lange eettafel, met een blad gemaakt van vierkante houten blokjes, is Evelines favoriete plek in huis. ‘Het is een echte gezinstafel. Wij kunnen aan de ene kant werken, terwijl de kinderen aan de andere kant zitten te tekenen. De bank die aan de tafel staat is
met de muur mee gestuukt en heeft onder het zitgedeelte opbergvakken. Ideaal!’

Shoppen in de stijl

Shoppen in de stijl van Eveline

Bron: vtwonen 09-2016 | Fotografie Stan Koolen | Styling Jelle van de Schoor

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Liseth op 1 mei 2019 om 22:13

Wat een gave (maat)kasten naast de ramen in de woonkamer! Kunnen jullie aangeven waar deze gemaakt zijn? Ik ben nl. ook op zoek naar maatwerkboekenkasten voor naast de tuindeuren. Bedankt!

>

vtwonen op 3 mei 2019 om 13:26

Beste Liseth, deze maatkasten zijn op maat gemaakt bij een timmerman, verdere productinformatie is helaas niet bij ons bekend. Groet, vtwonen

>

Melanie op 9 februari 2019 om 13:15

Welke kleuren zitten er op de muur? Vooral de groene kleur vind ik erg mooi en ben ik nieuwsgierig naar.

>

vtwonen op 12 februari 2019 om 15:14

Beste Melanie,
De verf is van Sikkens, maar de specifieke kleurnummers zijn helaas niet bij ons bekend.
De groene deur op de eerste foto is geverfd in de kleur Green Smoke van Farrow & Ball.
Groet,
vtwonen

>

madeleine op 22 oktober 2018 om 10:58

Voor wie de kleur op de muur zoek: Sikkens G5.14.50, ik heb hem gevonden via de visualizer app van Sikkens en de kleur zit nu ook op de muur in mijn keuken;)!

>

Jolien op 18 september 2018 om 12:16

Ik ben (net als Lizeth) benieuwd naar de vloer van Eveline en Matthew. Hebben jullie hier misschien een merknaam van?

>

vtwonen op 27 september 2018 om 08:54

Beste Jolien, helaas hebben we geen informatie over de vloer ontvangen van de bewoners.

>

Aafke op 4 april 2018 om 19:11

Welk kleurnummer is de kleur groen op deze foto’s? En van welk merk?

>

vtwonen op 12 april 2018 om 07:51

Beste Aafke, de specifieke kleurnummers hebben we helaas niet voor je. We weten alleen dat de kleuren van het merk Sikkens zijn. Wellicht kunnen ze je daar aan de hand van de foto's verder helpen. De deur die je op de eerste foto ziet, is geverfd in de kleur Green Smoke van Farrow & Ball.

>

Lizeth op 5 augustus 2017 om 11:36

Ik heb een vraag over de vloer. Is het hout of laminaat? Waar is deze gekocht/te koop? Ik ben op zoek naar precies deze kleur vloer. Alvast bedankt voor jullie reactie.

>

vtwonen op 8 augustus 2017 om 16:43

Beste Lizeth, wij vonden deze draadvaasjes bij Dobbeflowers: http://dobbeflowers.nl/

>

Anoniem op 20 juli 2017 om 10:59

Hallo. Wat is het kleurnummer van de groene muurverf?

Groetjes Carolien

>

Anoniem op 21 juli 2017 om 15:39

Beste Carloien. De bewoners hebben voor de schouw en muur verf gebruikt van Sikkens. We weten helaas niet welke kleuren dat precies zijn geweest. Zou je nog eens na kunnen vragen bij Sikkens. De deuren zijn geverfd in de kleur Green Smoke van Farrow & Ball.

>

Anoniem op 20 oktober 2016 om 19:42

Waar zijn de planken dragers in de keuken van? Van die 3 plankjes?

>

Anoniem op 21 oktober 2016 om 08:43

Hoi Carolien, deze plankdragers zijn van het merk House Doctor.

>

Anoniem op 12 september 2016 om 13:42

Wat een mooie kleur muur in de keuken! Van welk merk is het en hoe heet de kleur?

>

Anoniem op 12 september 2016 om 15:20

Beste Suus, helaas hebben we geen specifieke info over de verfkleur in de keuken. Voor zowel de schouw als de muren hebben de bewoners verf gebruikt van Sikkens. Misschien kun je, met behulp van de foto's, nog eens navragen bij Sikkens of zij je op basis van de foto's kunnen helpen?

>

Anoniem op 28 augustus 2016 om 11:59

Erg mooi interieur. Welke kleuren zijn gebruikt voor de muren in de woonkamer?

>

Anoniem op 29 augustus 2016 om 07:25

Beste Annemiek, de bewoners hebben voor de schouw en muur verf gebruikt van Sikkens. Welke kleuren dat precies zijn, dat weten we helaas niet. Misschien kun je dat nog eens navragen bij Sikkens? De deuren zijn geverfd in de kleur Green Smoke van Farrow & Ball.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties