WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een vrijstaand huis in Schoorl

Elisabeth had drie dromen: ze wilde verhuizen naar een landelijke omgeving, wonen in een wit interieur en een eigen bedrijf beginnen. Binnen vier jaar maakte ze haar dromen waar.

verweerde fotolijsten
lichte eetkamer

Belofte ingelost

Jaren geleden maakte Elisabeth Borger een afspraak met haar ouders: ooit zouden ze met de hele familie in de omgeving van Schoorl wonen. Ze gingen toen al vaak in die streek op vakantie en beleefden er mooie zomers. Elisabeth: ‘De natuur is hier heel overweldigend. De heide, het bos dat in de herfst zo lekker ruikt, de uitgestrekte duinen en de zee met woeste golven. Als je van Schoorl naar Bergen aan Zee rijdt, kom je langs de meest idyllische slingerroute van Nederland. Als ik daar fiets, heb ik een instant vakantiegevoel.’ Elisabeth komt haar afspraak met haar ouders na en verhuist in 2011 met haar gezin naar een vrijstaand huis in Schoorl. Hier wil ze een eigen bedrijf starten en iets gaan doen waar ze echt gelukkig van wordt.

bamboe bed
witte hal ronde voordeur
witte werkkamer
fotolijstje met insect
witte kinderkamer
gouden bakje

Wit, witter, witst

Elisabeth en René zijn op slag verliefd als ze dit vrijstaande huis in Schoorl zien. ‘De jaren 30 uitstraling sprak ons heel erg aan. De oude details zoals een rieten kap, de manier waarop de bakstenen zijn gemetseld, de paneeldeuren en het glas in lood zijn stijlelementen die het wonen voor ons erg aantrekkelijk maken. Ik zag meteen dat het een heel mooi huis was, waar je maar één ding moest doen: alles eruit halen en witten, witten, witten.’ In vier weken tijd wordt het hele huis, van de voordeur tot de zolder, wit geschilderd. ‘Alles wit verven was de beste beslissing die we hebben genomen. Er kwam een heel ander huis tevoorschijn: sprankelend en licht.’

kokosnoten als bloempotten
woonkamer witte muren en vloeren stoffen lamp
nog meer: binnenkijken