Stadswoning in Amsterdam
Als culinair journalist is Mara Grimm voor haar werk minimaal een keer per maand op reis. Van Beiroet tot New York, van Marrakech tot Kopenhagen: ze gaat overal heen om de laatste culinaire trends te signaleren, nieuwe restaurants te spotten en de grootste chef-koks ter wereld te interviewen. Een afwisselend, maar hectisch bestaan. Dus als zij thuis, is wil ze vooral een relaxed huis waar geleefd mag worden. '
Houtblokken in wijnkistjes
Dat eten een grote rol speelt in het leven van Mara, is ook goed te zien aan haar interieur. Haar aanrecht staat vol flessen olijfolie, oranjebloesemwater en tientallen soorten zout. Aan haken in de keuken hangen kookspullen, de kasten puilen uit van de kookboeken, hout voor de open haard ligt in wijnkistjes, een champagnekoeler wordt gebruikt als pennenbak en oude chocoladevormen doen dienst als decoratie op het terras. 'De gastronomie komt overal in terug. Daar heb ik nooit bewust over nagedacht; zoiets komt vanzelf als je ergens veel mee bezig bent. Een interieur moet eigenheid hebben vind ik. Dat je meteen ziet waar iemand voor leeft. Ook bij anderen vind ik dat leuk. Ik houd van mensen die bezeten zijn van één bepaald ding en daar ook hun werk van hebben gemaakt. Zo is een van mijn beste vriendinnen visagist. Haar huis is net een sprookjesdrogisterij: je kunt nauwelijks bewegen zonder te struikelen over geurkaarsen en stapels boeken over parfumeurs. Geweldig.'
Shoppen in de stijl van
Bron: vtwonen maart 2013 | Fotografie Eline Klein | Styling Fietje Bruijn