WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Romantisch wonen in Hoorn: dit monumentale pand uit 1731 wil je vanbinnen zien

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Dat is het afspeuren van Funda op de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op een fantastisch monumentaal pand met romantisch uiterlijk, voorzien van een eveneens romantische tuin mét riant buitenhuis. En hadden we de jacuzzi al genoemd?

wit huis tuin

Romantisch wonen in Hoorn

Liefhebbers van een beetje romantiek in het leven zullen hun hart zonder twijfel aan dit monumentale pand verliezen. Het huis staat in Hoorn en is uniek in veel opzichten. Het stamt uit 1753 en werd eeuwenlang bewoond door mensen met aanzien. De statige gevel aan de voorkant van het pand geeft een klein voorproefje van de binnenkant van het huis. Authentieke details zoals meerdere schouwen, ornamenten, marmeren vloeren en houten lambrisering zie je overal terug. Hierdoor voelt het huis haast als een museum, zonder daarbij de huiselijke sfeer te verliezen.

Hedendaagse luxe

Iedere kamer ademt geschiedenis. Op de begane grond vind je bijvoorbeeld een statige voor- en achterkamer, gescheiden door een klassieke kamer-en-suite. Deze kamers zijn extra bijzonder door hun marmeren schouw, waarvan de één in de stijl van Lodewijk de 14e en de ander van Lodewijk de 15e is.

Hoewel de stijl doet denken aan vroeger, is de woning wel voorzien van hedendaagse technologieën. De keuken is in 2018 gemoderniseerd en ook beide badkamers ademen luxe. Doordat er onder andere gebruik is gemaakt van licht stucwerk, houten panelen en beton ciré, past de nieuwe stijl goed bij de authentieke sfeer van het Hoornse pand. De vraagprijs? Een royale € 2.000.000.

LEES OOK
De romantische woonstijl: dit pas je ‘m toe

Alle specificaties op een rij

  • Romantisch wonen in Hoorn in een pand uit 1731 van 503 m². Het pand is in 2018 volledig gerestaureerd.
  • Zes slaapkamers, waarvan er een voorzien is van twee authentieke bedsteden.
  • Twee gemoderniseerde badkamers met dubbele wastafel, toilet en douche boven het bad.
  • Een gemoderniseerde keuken met kookeiland en de laatste keukenapparatuur.
  • Allerlei authentieke details zoals marmeren schouwen, ornamenten, lambrisering, origineel schakelmateriaal, mooi stucwerk en hoge ramen.
  • Een zolder waar alle achttiende eeuwse spanten samenkomen.
  • Een riante tuin van 1.110 m², met een sfeervol buitenhuis en veel privacy. Dit kan ook gebruikt worden als zomerhuis, verhuurd worden als gastenverblijf of – zoals nu – trouwlocatie.

Meer foto’s en informatie over deze woning kun je hier zien.

nog meer: binnenkijken