WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recap: minimalistische en lichte interieurs uit de binnenkijkers van afgelopen week

Iedere werkdag vind je op vtwonen.nl een nieuwe Binnenkijker van de Dag. Het perfecte moment om te ontspannen en even weg te dromen bij bijzondere interieurs. Eentje gemist? Geen probleem, we blikken hier terug op alle binnenkijkers van afgelopen week. Het thema? Minimalistische en lichte interieurs.

buitenzwembad
badkamer klassiek modern
Spiegel Ethnicraft. Wasbak Salenzi. Doek Missoni. Haak Muuto. Beautyproducten Diptyque.

Binnenkijken in een ecologisch bovenhuis

Circulair verbouwen zonder esthetische concessies te doen? Hanne en Nicolas bewijzen dat het kan. Namelijk met leempleister uit afvalgrond, stro-isolatie, geërfde radiatoren, veel zelfmaak én een goede smaak. Toen het stel hun Brusselse tussenwoning kocht voegden ze er ook twee verdiepingen aan toe. De inrichting werd minimalistisch. ‘We wilden ecologisch bouwen, maar absoluut geen hippieachtige tree-hugging-look.’

Meer zien?
Kijk binnen in de ecologische bovenwoning

gordijn spiegel badkamer
Kranen Crosswater en Wiesbaden. Wasbak Loop & Friends van Villeroy & Boch. Wastafelvoet zelfgemaakt met rammed earth van BC Materials. Spiegel op maat laten snijden. Lamp gemaakt door de vader van Nicolas. Vloerkleed meegenomen uit Marokko.
woonkamer met rotan bankje

Binnenkijken in een historische boerderij in de Provence

Met de verhuizing naar de Provence hebben Justine en Julien het drukke, gehaaste stadsleven in Parijs achtergelaten voor meer rust op een gigantische boerderij in de Provence. De boerderij is flink aangepakt. Er is zelfs een zoutwaterzwembad aangelegd met rondom een zonneterras. Het uitgangspunt voor de inrichting? Dat iedereen zich in La Maison Rousse thuis zou moeten voelen. Dit betekent: een huis vol persoonlijke gekregen en gevonden spullen.

Meer zien?
Kijk binnen in de historische boerderij in de Provence

Binnenkijken in een oude basisschool in Amsterdam

Het was eind 2015 toen een bevriend architect van Clementine bezig was met de verbouwing van een basisschool en tipte dat er een woonruimte vrij zou komen. Ze was niet op zoek, maar deze mooie kans kon ze niet laten schieten. Het lichte Amsterdamse appartement heeft hoge plafonds, grote ramen en is sober ingericht. Clementine is tevreden met haar appartement. ‘Elke dag als ik de voordeur opendoe en de monumentale gang zie, denk ik: wow!’

Meer zien?
Kijk binnen in het Amsterdamse appartement van Clementine

ronde eettafel met stoelen
hal met lambrisering
Kruk Anne-Marie Wonen. Vaas Conceptstore Vandaag met katjes van De Beleving. Fotolijst Ikea.

Binnenkijken in een oude pastorie in Soest

Esther houdt van een rustige, beetje serene sfeer. Een opgeruimd huis met hier en daar wat oude vintage elementen. En dat is precies de inrichting van haar woning in Soest. ‘Een interieur hoeft niet perfect te zijn. Ik hecht steeds meer waarde aan dingen die voor mij betekenis hebben.’ Veel items in huis komen uit haar eigen winkels K’willeminhuis en K’willenindetuin. Samen met haar vader en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt ze woonitems.

Meer zien?
Kijk binnen in de oude pastorie in Soest

Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

Meerdere woningen werden in één van de grootste carréboerderijen van Nederland gerealiseerd. Joana en Conrad wisten er één te scoren. Ze verlieten hun stadsappartement in het centrum van Sittard en verruilden het voor hun droomhuis in het landelijke Wittem. Hoewel Joana het in eerste instantie niet helemaal zag zitten werd ze metéén verliefd. ‘Een olijfboom voor het huis, blauweregen over de muren; het was net een huis in Zuid-Frankrijk.’ De verbouwde, lichte boerderij vulden ze met modern-klassieke items.

Meer zien?
Kijk binnen in de verbouwde boerderij in Wittem

keuken inspiratie klassiek modern
Tafel Studio Henk. Plafondlampen en stoelen Bat en Beetle van Gubi via Interior Playground. Schaal Serax. Kaars l’Objet. Vaas Casa Gitane. Schilderij Art in Return. Plantenpot Ames Design. Op het aanrecht: schaal Ferm Living. Koekjespot en schaal Jonathan Adler. Pan Indigena Fine Folk Art.

Wil jij zelf ook zo’n mooi interieur creëren?
Volg de basiscursus: iedereen een vtwonen droomhuis

nog meer: binnenkijken