WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recap: kijk binnen in de karakteristieke huizen van afgelopen week

Iedere werkdag vind je op vtwonen.nl een nieuwe Binnenkijker van de Dag. Het perfecte moment om te ontspannen en even weg te dromen bij bijzondere interieurs. Eentje gemist? Geen probleem, we blikken hier terug op alle binnenkijkers van afgelopen week. Het thema: karakteristieke huizen.

grijze stenen muur
zwarte trap

lichtblauwe vloer
Blauwe bank Sofa Company, laag wit rek Ikea, speaker Sonos, serrekastje Ikea, rotan bloempot H&M Home. Stoelen Perfecta, ronde tafel Fonq. Planten Broese. Overig onbekend.

Binnenkijken in een lichte, luchtige loft in Amsterdam

Slaapkamers die als dozen in de open ruimte hangen en vijf meter hoge muren. Helmer en Muriël verlieten de gebaande paden bij het ontwerp van hun droomhuis. Het resultaat is een lichte, luchtige loftwoning met een stevige basis van beton.

Meer zien?
Kijk binnen in de loft.

Binnenkijken in een herenhuis én atelierwoning in Amsterdam

Toen Annemieke een carrièreswitch maakte en kunstenaar werd, transformeerde ze haar Amsterdamse herenhuis tot atelierwoning. Zo verandert het huis steeds mee met het leven van haar en man Arjen.

Meer zien?
Kijk binnen in het herenhuis.

witte hoekbank
Bijzettafel Zuiver, behang Cole & Son. Overig Blooming Interior

LEES OOK
5x binnenkijken in een moderne loftwoning

zwarte stoel vloerkleed
Tafel en bank op maat gemaakt door de vorige bewoner. Stoelen Vitra Eames DAR (met) en DSW (zonder armleuningen). Glazen bollampen Allis van Soho Home. Muurprint van een stilleven door Kevin Best, lamp Monkey van Seletti. Kandelaar op tafel van OU. Boutique Stories. Kan van Anders Nog Iets. Zevenarmige kandelaar Homestock, handgemaakte gele vaas vintage. Kast op maat gemaakt en geschilderd in de kleur van de muur: Mid Azura Green 96 van Little Greene.

Binnenkijken in een voormalige zeepfabriek

Karakteristieke huizen, dat is precies waar Marcel en Jouel van houden. Zo woonden ze jarenlang met veel plezier in een grachtenpand uit 1531 in het centrum van Delft. De keuken was alleen wat aan de kleine kant en ze wilden graag meer buitenruimte. Toen begin vorig jaar een woning van drie verdiepingen in de voormalige Bousquet Zeepfabriek op Funda verscheen, besloten ze een kijkje te nemen.

Meer zien?
Kijk binnen in de voormalige zeepfabriek.

Binnenkijken in Zuid-Afrikaans budgetproof twee-onder-één-kap van twee vrienden

Beste vrienden David en Stephen runnen samen een architectenbureau én delen een zelfgebouwd huis, ieder met hun eigen gezin. Hun twee-onder-een-kap oogt luxe, maar was verrassend betaalbaar. Vanwege de persoonlijke styling, onmisbaar in dit rijtje karakteristieke huizen.

Meer zien?
Kijk binnen in de twee-onder-één-kap.

open houten kasten keuken
Houtkachel Calore, hangkasten zelfgemaakt, fornuis Smeg. Tafel en stoelen familiestukken. Keuken zelfontworpen.

zwarte haard
Spiegel pop-upstore. Kunstwerk gekregen van Merijns ouders. Planken in rek waren over na de keukenverbouwing. Dragers en rek House Doctor. Wandlamp Frama. Kaarsen- houders Xenos en Pantoufle. Vogeltje Normann Copenhagen. Klok Karlsson.

Binnenkijken in een herenhuis in Rotterdam

Merijn en Stan prijzen zichzelf gelukkig met hun herenhuis in Rotterdam. Het huis heeft nog alle originele kenmerken. Met veel smaak toverden ze het om tot hun eigen paradijs, dat nog mooier is dan een hotelsuite. Vind je ‘m de mooiste uit dit rijtje karakteristieke huizen?

Meer zien?
Kijk binnen in het herenhuis.

nog meer: binnenkijken