WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recap: de interieurs met donkere kleuren van afgelopen week

Iedere werkdag vind je op vtwonen.nl een nieuwe Binnenkijker van de Dag. Het perfecte moment om te ontspannen en even weg te dromen bij bijzondere interieurs. Eentje gemist? Geen probleem, we blikken hier terug op alle binnenkijkers van afgelopen week. Het thema? Interieurs met donkere kleuren.

zwarte eettafel
Tafel Studio Henk. Plafondlampen en stoelen Bat en Beetle van Gubi via Interior Playground. Schaal Serax. Kaars l’Objet. Vaas Casa Gitane. Schilderij Art in Return. Plantenpot Ames Design. Op het aanrecht: schaal Ferm Living. Koekjespot en schaal Jonathan Adler. Pan Indigena Fine Folk Art.
glazen eettafel
Vintage eettafel van glas en metaal uit 1970, vintage Wire Chairs van Harry Bertoia, jaren 70 hanglamp van onbekende makelij, serviesgoed van Myriam Aït Amar Ceramics, kunstwerk acryl op canvas van Clarisse Friedmann, op de schoorsteen Flowerpot lamp van Verner Panton. De cement- tegels zijn origineel, muurverf van Farrow & Ball.
zwarte keuken
Keuken, hoge tafel en krukken Ikea. Fornuis en afzuigkap Stoves. Karpet en blauwe emaillen beschuittrommel familiestukken. Okergele borden kringloopwinkel. Zwarte theepot Bredemeijer. Snijplanken van Broodt, Xenos, Hema en Ikea. Fruitschaal Bowls and Dishes, hangende pannen Blokker.

Kijk binnen in een vrijstaand jaren ’60-huis in Heerenveen

Een klushuis waar ze helemaal hun eigen plek van konden maken, dat was waar Judy en Remy hun zinnen op hadden gezet voor hun gezin. ‘We zagen onder onze handen werkelijkheid worden wat we in ons hoofd hadden. Dat is fantastisch.’ Kijk binnen in hun vrijstaande jaren ’60 huis.

Meer zien?
Kijk binnen in een vrijstaand jaren 60-huis in Heerenveen.

Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

Meerdere woningen werden er gerealiseerd in een van de grootste carréboerderijen van Nederland. Joana en Conrad wisten er een te scoren. Hun droomhuis in de verbouwde boerderij vulden ze met modern-klassieke items.

Meer zien?
Kijk binnen in een verbouwde boerderij in Limburg.

schouw klassiek inspiratie
Stoelen Bat en Beetle van Gubi. Haardombouw origineel uit 1813, kachel was al aanwezig. Op de haard: vazen en schilderij Art in Return. Stuk koraal rommelmarkt. Kunstwerk Neeltje Geurtsen
landelijke keuken
Wandtegels zelliges van Emery & Cie, boven het fornuis een 13de-eeuwse gietijzeren achterplaat gevonden bij een schroothandel in Sartre, aan het plafond een vintage stallamp.

Binnenkijken in een elegant familiehuis in Normandië

Marie en haar gezin verruilden Parijs voor het platteland in Normandië, waar ze een 19de-eeuws pand opknapten. Veel oorspronkelijke elementen zijn behouden gebleven en met een eigentijdse twist is het nu een droom van een familiehuis.

Meer zien?
Kijk binnen in een elegant familiehuis in Normandië.

Binnenkijken in een appartement met zwarte muren in Hamburg

Een handvol knusse café’s, boetieks en een prachtige bloemenwinkel; dat is het uitzicht waar Sabrina en haar man Nils dagelijks op uitkijken. Ze kozen voor een gewaagd kleurgebruik: van gitzwart tot oranje en dan opeens lichtblauw erbij – en dat werkt.

Meer zien?
Kijk binnen in een appartement met zwarte muren in Hamburg.

zwarte muur eettafel
Muurverf Kleines Schwarz Schöner Wohne Farbe. Gouden vloerlamp tweedehands. Wandkunstwerk door Sabrina gemaakt. Zwartgeverfd dressoir erfstuk. Eettafel op maat gemaakt. Stoel links CH24 Wishbone Carl Hansen, overig tweedehands verzameld. Vloerkleed Rugvista. Overig onbekend.
barkrukken hout

Binnenkijken in een herenhuis uit 1895 met industriële materialen

Interieurstylist Miranda verhuist regelmatig, puur omdat ze zich dan weer kan uitleven op een nieuwe woning. Sinds een jaar woont ze met haar gezin in een herenhuis uit 1895 in Dordrecht, waar haar stijl – een mix van natuurlijke materialen, lichte kleuren en industriële items – goed tot zijn recht komt.

Meer zien?
Kijk binnen in een herenhuis uit 1895 met industriële materialen.

Wil jij zelf ook zo’n mooi interieur creëren?
Volg de cursus: iedereen een vtwonen droomhuis

nog meer: binnenkijken