WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Oh là là: binnenkijken in 5 huizen met een romantische woonstijl

Van een historisch stadspand uit 1669 in Leeuwarden tot gezinshuis uit 1912 in Frankrijk. Deze huizen zijn op hun eigen manier stuk voor stuk romantisch. En nee, daarvoor hoeft het interieur echt niet alleen uit zuurstokroze te bestaan. Door lichte en zwoele kleuren en materialen te kiezen, ontstaat een romantische woonstijl. Kijk binnen in deze 5 romantische huizen.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | ronde tafel met verschillende stoelen
Hanglamp Pale Georges. Verfkleur inbouwkasten Calme Envie van Leroy Merlin. Schouw afkomstig uit een Parijs appartement. Tafel en stoelen tweedehands. Overig onbekend.

Frans gezinshuis

Ludivine en Henri droomden van een rustiek familiehuis in de regio Parijs. Toen er in Vaires-sur-Marne, zo’n 45 minuten van Parijs, een gezinshuis uit 1912 op de markt kwam, twijfelden ze geen moment. Het enige nadeel? De karakteristieke en authentieke details waren uit het huis gesloopt. Gelukkig wisten ze precies hoe ze de sfeer van toen konden terughalen en gingen ze over op een grondige verbouwing. Ludivine: ‘De vorige eigenaar had het originele parket verwijderd, op de begane grond waren alle oude tegels verdwenen en de zolder was één groot stofnest. Echt alles moest gedaan worden.’ Kijk binnen in hun romantische gezinshuis vól moderne meubels, antiek en rommelmarktvondsten.

woonkamer ideeën romantisch vintage
Leren fauteuil en vloerlamp Brecht Murré Atelier. Salontafel met vitrinekast vol natuurvondsten in het buitenland gekocht. Bank l’Authentique, op maat gemaakt vloerkleed Cunera, kaarsenkandelaar tweedehands. Stolp Pols Potten. Overige op tafel kringloopwinkel. 

Herenhuis in Oegstgeest

Hoge plafonds, originele deurknoppen en karakteristieke plafondornamenten. Het herenhuis van Thomas en Liza Wassenaar, onze eigen vtwonen-stylist, komt regelrecht uit een sprookje. Hoewel alle authentieke elementen van het herenhuis uit 1920 bewaard zijn gebleven, was een stevige verbouwing toch nodig. Ook was er een baby op komst, waardoor er een strakke deadline gehanteerd moest worden. Gelukkig was de verbouwing nét op tijd af. En de inrichting? Die bestaat uit een mix van antieke stukken, kringloopvondsten en spullen van overal en nergens. Neem een kijkje in hun romantische droomhuis.

LEES OOK
Dit zijn de populairste binnenkijkers van afgelopen jaar

eetkamer inspiratie
Tafel maatwerk. Stoelen Tholix. Spiegel Nordal. Kroonluchter vintage. Kandelaars antiek. Overig herkomst onbekend.

Deens appartement

Een mix van vintage en klassiek met een vleugje romantiek. Dat is hoe het interieur van Susan en Daniel eruitziet. Hun Deense appartement is gevestigd in een villa uit 1910 en bestaat grotendeels uit bakstenen visgraatvloeren. Susan: ‘Het leggen kostte al met al twee maanden, maar achteraf is het toch het project waarop ik het meest trots ben.’ De badkamer werd een spa-achtige oasa, inclusief houten bad en zelfgemaakte wastafel met een tobbe. En de slaapkamer? Die is door de gedrapeerde hemel op en top romantisch. Susan: ‘Mensen zeggen vaak dat ze zich bij ons thuis op avontuur voelen. Ze ontdekken steeds nieuwe dingen.’ Kijk binnen in hun sprookjesachtige appartement.

vtwonen 05-2020 | binnenkijken in een klassiek pand in amsterdam slaapkamer terratinten
Sprei Bloomingville. Kussens H&M Home, Au Maison, Ilva. Kruk Broste Copenhagen. Vergelijkbare verfkleur Steel Blue van Pure & Original. Overig herkomst onbekend.

Amsterdams herenhuis

Jaren geleden hadden Susanne en Fleur hun oog op een sfeervol plein in Amsterdam Oost laten vallen. ‘Ooit willen we daar wonen,’ dachten ze. Een paar jaar later kwam die wens uit. Het statige herenhuis uit 1900 ligt op de perfecte locatie én heeft veel natuurlijke lichtinval door de grote ramen. Susanne: ‘Verlichting is zo belangrijk bij het creëren van een goede sfeer in huis.’ En die sfeer is er zeker. Hun interieur is een mix van verschillende stijlen met een vleugje romantiek. De hanglamp met pampasgrassen boven de eettafel en het gebruik van bruinroze tinten in de slaapkamer, zorgen voor een romantisch en luchtige sfeer. Susanne: ‘Door verschillende tinten van eenzelfde kleur te gebruiken kun je met elke kleur een rustig geheel creëren, zelfs roze.’ Neem een kijkje in dit klassieke pand in Amsterdam.

vtwonen 06-2021 | trap naar boven met een roze glazen wand en aparte kamer
Verfkleur houtwerk Rosewood en vloer Bisquit van Painting The Past. Geometrisch behang achter bureau Diamonds van Mind The Gap. Metallic behang Antique Mirror in goud van Cole & Son. Vintage bureau, hanglampje en bruinleren fauteuil Living Once. Bureaustoel Loods 5. Schapenvacht en koperkleurige bollampen herkomst onbekend.

Stadspand in Leeuwarden

In 2018 werden Susanne en Anne-Roel de nieuwe eigenaren van dit historische stadspand in hartje Leeuwarden. Het pand stamt uit 1669 en is omgetoverd tot een hedendaags, kleurrijk huis. Iets wat niet onopgemerkt kan blijven? De roze entresol. Vroeger werd in dit soort stadspanden gewerkt en geleefd. Zo had hier op de begane grond ooit een goudsmid zijn werkruimte. Nu is dat de ruimte waar interieurstylist Susanne haar klanten ontvangt. De rest van het huis bestaat uit een kleurpalet van paarsroze, botergeel en groenblauw. Ook werd er volop behangen: met zebraspatronen, metallic goud en geometrische prints. Deze combinatie zorgt voor een uniek romantisch geheel. En zoals Susanne zegt: ‘Neem het vooral niet te serieus. Het mag best een beetje gek zijn.’ Kijk binnen in dit eigenzinnig, kleurrijke stadspand.

nog meer: binnenkijken