WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Less is more: 5x geluk op een paar vierkante meter

Wanneer je klein woont wil je de ruimte zo efficiënt mogelijk indelen. Maar dat betekent niet dat je hoeft in te inleveren op de sfeer, integendeel! Deze 5 bewoners wonen klein, maar hebben echt alles uit hun vierkante meters gehaald.

Bovenwoning vol design

Jeroen woont in een appartement in, naar eigen zeggen, een van de leukste buurten van Deventer. Hij investeert graag in designmeubels en accessoires en dat is goed te zien. Eigenlijk heeft de woning nog een bovenetage, maar Jeroen komt er maar zelden. ‘Alles is nu binnen handbereik.’ Binnenkijken

Loftappartement van 50 m²

Hippe wijk, leuke buren, adembenemend uitzicht: Levien en Joris wilden dolgraag in Strijp-S wonen, het oude fabrieksterrein van Philips in Eindhoven. Het appartement dat ze bemachtigden was aan de kleine kant, maar daar wisten ze wel raad mee. Zo mooi kun je klein wonen.

Stoer appartement in Schiedam

Mariska en Robbert wonen met kat Deejay in een stadsappartement van 70 m2 in Schiedam. Door de grote ramen stroomt het daglicht binnen. Om een ruimtelijk en fris gevoel te creëren, kozen ze voor een witte basis in huis. Aangevuld met oude, industriële en rauwe meubels en accessoires. Kijk mee naar de rest van het huis.

Vintage appartement

retro versus vintage

Het is niet veel: 55 m² met z’n tweeën. Maar wél charmant, eigen en op een leuke plek in Amsterdam-Oost. Met een hang naar oude spullen van bewoners Joep en Elisabeth vind je in dit huisje verschillende kringloop- en rommelmarktvondsten. Zo kan klein wonen dus ook.

Benedenwoning in Amsterdam

Met rustige kleuren en vooral veel creatieve oplossingen wisten Gerard en Susanne hun ‘poppenhuis’ ruimtelijk te houden. Klein wonen was voor de bewoners een bewuste keuze: ‘Als je zoals wij in de stad wilt wonen en je budget is beperkt, dan moet je inleveren op vierkante meters.’ Bekijk het huis.

Ook een klein huis?

Heb je een kleine woning? In deze video deelt stylist Femke indeeltips en ideeën waarmee je je huis groter kunt laten lijken. Of kijk even bij deze tips voor een tiny house.

nog meer: binnenkijken