WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een koeienstal in Gouda

Wie bonte kleuren en een systeemplafond in z’n toekomstige huis ziet, staat meestal niet te juichen. Toch deden André en Annemarie dat vanbinnen toen ze een gemeentelijke boerderij in liepen. Een nieuw project voor de professionele inrichters was geboren.

Binnenkijken in een koeienstal in Gouda
Binnenkijken in een koeienstal in Gouda

Boven verwachting

‘Soms overspoelt me een golf van trots’, bekent Annemarie. ‘Bijvoorbeeld als ik in de hangstoel zit en Jip zie leren achter het raam van zijn ‘huisje’, een hangende box die we in de nok hebben gemaakt. Alles klopt! Het oogt hier stoer en voelt gezellig, dat vind ik meteen ook het mooiste compliment dat ik kan krijgen. De behoefte om op pad te gaan is helemaal verdwenen. We wonen hier buiten en vrij, terwijl we ook na drie minuten fietsen in de bewoonde wereld staan, de ideale combinatie voor mij.’ André knikt: ‘In onze vinex-woning verlangden we steeds meer naar een huis met karakter, naar een project dat we ons helemaal eigen konden maken. Dit was meer dan dat.

Binnenkijken in een koeienstal in Gouda

Als vanzelf

Met de nodige ontwerpervaring op zak, schrikken Annemarie en André niet terug van een groot project meer of minder. André: ‘Voor bedrijven bedenken wij interieurs die het verhaal van het bedrijf vertellen. We vertalen de beleving van een merk naar een interieurstijl. Nu mocht dat eindelijk helemaal voor ons zelf. Kleur- en materiaalstalen hebben we altijd in huis, die hebben we gebruikt voor de materialen-moodboards. Al snel wisten we dat er bij al het hout van de nok een strakke en rauwe betonvloer moest komen, eigenlijk zoals die er vroeger ook had gelegen als ondergrond voor de koeien. Met die basis ontstond de rest van onze industriële woonstijl vanzelf.’ Alles moest passen in de schil van de oude stallen.

nog meer: binnenkijken