WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in Naardense miljoenenvilla van Monique en Jan des Bouvrie

Na dertig jaar is het zover: de markante villa van Monique en Jan des Bouvrie staat te koop. Hét huis waar het stel lief en leed heeft gedeeld. Jan des Bouvrie is in 2020 overleden en Monique is klaar voor een nieuwe start. Het nederige stulpje heeft een vraagprijs van – niet schrikken – 10 miljoen euro en wordt aangeboden op Funda. Kijk binnen in de Naardense miljoenenvilla.

Royaal meesterwerk

De majestueuze villa heeft een oppervlakte van wel 1344 vierkante meter en een landgoed van ruim 21.000 vierkante meter. Aan ruimte dus geen gebrek. De woning heeft vijf slaapkamers, drie badkamers, een bibliotheek, een sportruimte, een binnenzwembad, een expositieruimte en een bar. In het ontwerp van de villa komen twee sleutelwoorden duidelijk naar voren: symmetrie en zichtlijnen.

LEES OOK
De design woonstijl: zo pas je ‘m toe

Prestigieus ontvangst

Bij binnenkomst stap je in een hagelwitte hal waar je vriendelijk wordt onthaald door een mysterieus gezicht aan de muur. Een paar stappen verder in de woning valt direct iets op. De diverse ruimtes, die worden verbonden door de lobby, vloeien naadloos in elkaar over dankzij de geheel open structuur. De grote raampartijen zorgen voor genoeg daglicht en bieden een panorama over de achtergelegen tuin en imposante vijverpartij.

La dolce vita

Vanuit de hal kun je de eetkamer en keuken bereiken en daarachter ligt de woonkamer. Deze drie ruimtes zijn de centrale punten in huis waar vrienden en familie samenkomen. Ondanks de royale omvang van de woonkamer, is er toch een geborgen sfeer gecreëerd met behulp van een zacht vloerkleed en open haard. Tijdens de zomerse dagen kan binnen met buiten met elkaar verbonden worden, door de deuren te openen van de aansluitende serre. ’s Avonds zin in een aperitivo én goed uitzicht? Schuif dan aan bij de bar met uitzicht over de tuin. Liever wat meer ontspannen? Trek je dan terug in het bijbehorende binnenzwembad of geniet in de zomer op een van de terrassen in de achtertuin (terrassen in meervoud, ja, dat lees je goed).

LEES OOK
Hoe maak je een hagelwit interieur gezellig en knus?

Hemels overnachten

And last but not least: the master bedroom. Deze bevindt zich in de linkervleugel van de villa en is minimalistisch ingericht. Mede doordat de ruimte geheel wit is, is de kamer een oase van rust. De aansluitende en suite badkamer is royaal en een volwaardige spa te noemen. Tot slot is de kleedkamer ook verbonden aan de badkamer. Deze inspirerende ruimte kijkt uit op de tuin.

nog meer: binnenkijken