Binnenkijken in een zelfontworpen nieuwbouwhuis in Weert

beeld vtwonen Beeld

Staal, beton, glas en steen: opgesomd klinken deze materialen als een kille combinatie. Toch is het zelfontworpen nieuwbouwhuis in Weert van Gracia en Niels een warm nest. Het geheim zit ‘m in de accenten. Kijk binnen in hun unieke huis.

bewoner(s): Gracia en Niels met hun dochter Ro, zoon Lou en hond Boef

waar: Weert

soort huis: Zelfontworpen woning

soort bouw: Nieuwbouw

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Koude basis, warme accenten

Om van een huis waar koele materialen de hoofdrol spelen een fijne gezinswoning te maken, is het van belang hier en daar warme tinten en natuurlijke materialen een bijrol te geven. Gracia: ‘Dit huis heeft een stalen skelet waar we als het ware kamers als blokken in hebben geplaatst. Door de basis van staal, glas en beton bleven wij onszelf tijdens de ontwerpfase steeds de vraag stellen: hoe kunnen we een warm gevoel creëren? Dit hebben we gedaan door veel hout aan het huis toe te voegen. Zowel in de vaste elementen, zoals de balken, als het meubilair.’ Ook hoogteverschillen dragen bij aan het knusse karakter van dit huis. Zo bevindt de woonkamer zich deels onder de spectaculair hoge vide en deels onder een lager plafond. Dit hoogteverschil wekt de illusie van een knusse kamer.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Nieuwbouw met oude look

‘Doe het maar gewoon, alles kan’: dat was het motto van Gracia en Niels met betrekking tot het bouwen van hun zelfontworpen nieuwbouwhuis. Een glazen wand in de slaapkamer? Check. Zelfgemaakte koperen kapstok? Geen probleem. Ook al hebben ze voor een strakke basis gekozen, ze wilden geen perfect huis. Gracia: ‘We wilde het een ruw randje geven. Daarom hebben we bijvoorbeeld voor een bakstenen muur in de keuken gekozen en wilden we de betonnen vloer niet gevlinderd, wat nogal ongewoon is. Het was best moeilijk om aan de vakmannen over te brengen dat ze minder perfect werk moesten leveren.’

Lees verder onder de advertentie

Benieuwd naar het acht meter lange kookeiland van dit gezin? Neem een kijkje in hun moderne leefkeuken.

“Een plant is altijd goed. Het geeft meteen een geborgen gevoel.”

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 07-2020 | Styling Moniek Visser | Fotografie Stan Koolen | Tekst Anna van der Heijden