WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een voormalige meisjesschool in Arnhem

Ze vallen steevast voor onmogelijke projecten. Maar van alle panden die Lianne en Wouter verbouwden, spant de voormalige meisjesschool in hartje Arnhem toch wel de kroon.

Direct verliefd

Met tranen in haar ogen liep Lianne de eerste keer door de voormalige meisjesschool. De sfeer van het gebouw in neorenaissance én gotischestijl raakte haar. Dwars door de met mos begroeide natte muren, ingegooide ramen en afgetimmerde karakteristieken heen. Lianne: ‘De ruimte was indrukwekkend. Grote stalen kozijnen. Plafonds van zes meter hoog. Lange gangen met granito vloeren. Een prachtige monumentale trap. En dat licht: magisch!’ Ze ontdekte de oude school op Funda. De foto’s schrikten Wouter in eerste instantie af. Los van de haveloze conditie was het pand nog niet geïsoleerd en ontbraken toiletten, riolering en elektra. ‘Maar ik móest het gewoon zien. Daarom regelde ik stiekem een bezichtiging. Al in de hal was zowel Wouter als ik verliefd. We vallen altijd op onmogelijke dingen, maar voelden aan alles: dit kan heel gaaf worden!’

Wonen en winkelen

Aanvankelijk kochten Lianne en Wouter de oude school als winkelbestemming. Na Apeldoorn en Zwolle zouden ze in Arnhem hun derde woonwarenhuis Loft openen. ‘Maar het pand was zó groot en mooi. Zonde om de ruimtes boven leeg te laten staan, vonden we. We zijn nogal impulsief en besloten spontaan om er te gaan wonen.’ Favoriete plek in huis is de grote living op de eerste verdieping. Hier werd een muur weggebroken die twee grote klaslokalen scheidde. Zo ontstond een open keuken met aangrenzendezonnige serre met een smal balkon.

Shoppen in de stijl van

Stoel van Dutchbone, mand van Household Hardware, eettafel van vtwonen, poef van Riverdale, fotolijst van Bloomingville, vaas van HKliving, bankje van Modern Earth, kussen van HKliving.

Bron: vtwonen 10-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek visser | Tekst Mirjam Enzerink

nog meer: binnenkijken