WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

In een van de grootste carréboerderijen van Nederland werden meerdere woningen gerealiseerd. Joana en Conrad wisten er een te scoren. Hun droomhuis in de verbouwde boerderij vulden ze met modern-klassieke items.

schouw klassiek inspiratie
Stoelen Bat en Beetle van Gubi. Haardombouw origineel uit 1813, kachel was al aanwezig. Op de haard: vazen en schilderij Art in Return. Stuk koraal rommelmarkt. Kunstwerk Neeltje Geurtsen
modern klassiek inrichting inspiratie
Vloerkleed Benuta. Plantenpot Serax. Bank Ferm Living. Boek Tom Ford. Vaas Anissa Kermiche. Lamp Serax. Box Bang & Olufsen. Kunstwerk Atelier de Rijk.

Net als in Zuid-Frankrijk

Van een stadsappartement in het centrum van Sittard naar een verbouwde boerderij in het landelijke Wittem: de overstap die Conrad en Joana maakten, was een flinke. Joana: ‘Ik zag het helemaal niet zitten, maar eenmaal hier werd ik metéén verliefd. Een olijfboom voor het huis, blauweregen over de muren; het was net een huis in Zuid-Frankrijk. Mijn favoriete moment is op zondagochtend. Dan wandel ik naar beneden, met ochtendlicht dat mooi door de keuken naar binnen stroomt en patronen op de vloer vormt. Ontbijten, een beetje werken op de bank met kwetterende vogels op de achtergrond en de deuren open, zodat onze honden en kat lekker rond kunnen rennen.’

LEES OOK
4x woonidee: basiselementen voor een klassiek modern interieur

zwarte eettafel
Tafel Studio Henk. Plafondlampen en stoelen Bat en Beetle van Gubi via Interior Playground. Schaal Serax. Kaars l’Objet. Vaas Casa Gitane. Schilderij Art in Return. Plantenpot Ames Design. Op het aanrecht: schaal Ferm Living. Koekjespot en schaal Jonathan Adler. Pan Indigena Fine Folk Art.
natuursteen wasbak
Spiegel Ethnicraft. Wasbak Salenzi. Doek Missoni. Haak Muuto. Beautyproducten Diptyque.
Bijzettafel decoratie inspiratie
Bijzettafel BePureHome. Schilderij Cate Adriana. Boek Chanel. Kandelaars Anissa Kermiche. Geurstokjes Baobab. Kaarsenhouder Graanmarkt 13.
wasbak koper chique
Spiegel en kast Ethnicraft. Wasbak natuursteen Salenzi. Doek Missoni. Stenen item agaat via Earth Mineralen. Zeep Diptyque. Ringhouder Rosa de Weerd. Schaal Sissy-Boy. Verzorgingsproducten La Mer, Sisley en Charlotte Tilbury.

Van boerderij tot woonhuis

Twaalf jaar geleden was het pand al flink aangepakt, toen er een B&B van werd gemaakt. Er stond dus een goede basis. ‘Beneden moest er een aantal badkamers en toiletten gesloopt worden waar nu een grote kantoorruimte is gemaakt. Verder heb ik vooral gekeken naar wat paste bij het huis. De vloeren zou ik bijvoorbeeld zelf niet zo uitkiezen, maar ze zijn hier perfect. Veel van mijn oude meubels heb ik op zolder gestald. Ik vind ze nog steeds leuk, maar ze kloppen hier niet.’

hal schilderijen
Plantenpot/bijzettafel van Jonathan Adler via Vorspaget. Schilderijen Chris Luka. Lamp &Tradition.

“Soms bellen mensen aan, of ze binnen mogen kijken”

100 stopcontacten

Er zijn vier slaapkamers en een lichte, ruime woonkamer met plafonds van 3,5 meter hoog. Een ruimte die tóch knus aanvoelt door de plafondlamp die alles samenvoegt en een zorgvuldig gekozen bank. En dan is er nog het bad, met uitzicht over het Limburgse Heuvelland; een van Joana’s favoriete plekken in de verbouwde boerderij. Volgend jaar is de tuin aan de beurt, want dat zat er budget-technisch niet meer in. Joana: ‘We gingen er 40% overheen. Omdat het huis zo groot is, tikt het snel aan. Zo wilde ik bakelieten lichtknoppen. We hebben 100 stopcontacten, daar komt geen eind aan. En koop je mooie shutters voor de ramen, dan heb je gelijk 15 stuks nodig.’

wit bad
Bijzettafel Casa Gitane. Bad RS2308 en badkraan Salenzi. Schilderij Lynn Spoor. Bijzettafel rechtsachter Nordal. Droogbloemen Bloomon. Potten met bruisballen Sissy-Boy. Boeken Assouline.
zwart bed
Behang Arte. Lamp Made. Bijzettafel Karwei. Vaas Van Esch Floral. Kaars Zusss. Bed vintage. Beddengoed Crisp Sheets. Kussens Nox Studio Interiors en Zusss.

LEES OOK
Binnenkijken in herenhuis met een mix van klassiek en design

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken