WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem

Ze wisselt van huis zoals andere mensen van jas: woonblogger en interieurstylist Sanne Pol. Gelukkig heeft ze straks deze reportage nog van de prachtige, zelf verbouwde stek waar ze nu woont met haar gezin.

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem woonkamer
Deuren Van Hees Design. Bank By Sidde, vloerkleed rozenkelim.nl, plant fleurdirect.nl, mand Urban Nature Culture, mand op de grond Kwantum, pot tuincentrum. Plaids via Instagram. Kunst van Sanne, Bo, Urban Nature Culture en Tinystories, veren-decoratie ByBazz.
vtwonen binnenkijken special 2019 | woonkamer
Bank Bean van Woood via Home Stock, grijze pot op voorgrond van Kwantum, gordijnen op maat van Inside Blinds, lamp gevonden via Instagram, houten bankje van natuurlijkast.nl, vloerkleed van benio.nl.
vtwonen binnenkijken special 2019 | plant gedecoreerde kast

Op zoek in de soek

‘Het interieur had ik al helemaal in mijn hoofd toen de verbouwing klaar was: de grijzen, groenen en naturellen, het hout, riet, rotan en beton, de meubels en accessoires uit alle windstreken… De hele wereld zie je terug in ons huis, van Scandinavië tot India en van Hongarije tot Marokko. Veel hebben we zelf meegenomen uit Marrakech. Voor de vliegreis daarnaartoe heb ik een enorme angst moeten overwinnen, het was mijn eerste keer. Als beloning voor mezelf heb ik in Marrakech uitbundig gewinkeld voor ons huis. Om alles mee te kunnen nemen, moest ik voor de terugreis extra bagage bijboeken. Het voelt heerlijk om nu elke dag in huis terug te zien wat ik daar heb gevonden in de steegjes van de soek. Verkopers zeiden tegen mij: ‘Jij bent een Berbervrouw!’ Dat was een compliment, omdat ik zo goed onderhandelde. Ik genoot daarvan, zoals ik van heel Marrakech genoot. Ik ben echt een beetje verliefd geworden op die stad. Met al die exotische spullen in huis hebben we uiteindelijk de strandsfeer weten te maken waarnaar we op zoek waren. Je ziet het beneden, maar ook boven in onze slaapkamer met de open badkamer en het vrijstaand bad.’

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem keuken
vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem gedecoreerde tafel
vtwonen binnenkijken special 2019 | plant gedecoreerde wand
vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem keuken

Van elk huis leer je wel iets voor een

volgend huis

Experimenteren met kleur

‘De kamers van Bo en Jip zijn heel anders dan de rest van het huis, heel kleurrijk. Voor mij was het ontzettend leuk om daar helemaal uit te pakken. Het gaf me ook de kans om een beetje te experimenteren met een kleurige invulling van mijn stijl. Handig als ik dat als styliste een keer bij iemand anders moet toepassen. Onze oudste, Bo, is inmiddels zes, dus met hem heb ik wel overlegd over zijn kamer. Hij is er ook heel gevoelig voor. Als we ergens op bezoek gaan, bij oma bijvoorbeeld, en ze heeft de bank anders neergezet of zelfs maar een nieuwe vaas, dan zegt hij meteen: ‘Hee oma, heb je het huis veranderd?’ Dat heeft hij natuurlijk van mij meegekregen, omdat ik hier constant aan het schuiven ben. Toch bijzonder om te merken dat hij het, zo jong als hij is, al allemaal ziet. Hij weet ook echt wat hij wel en niet mooi vindt. Zo vond hij het knalgroen op zijn muur in eerste instantie lelijk. Maar nu zijn kamer helemaal klaar is, ziet hij dat het mooi combineert met de rest.’

vtwonen binnenkijken special 2019 | slaapkamer wit
Pompon-deken van noamay.nl, beddengoed van H&M Home, kussens op bed van noamay.nl en meegenomen uit Marrakech, linnen klamboe van Numero 74 via lidor.nl, houten pot van Simply Pure Home, houten schaal op bed overgenomen van een styliste, raambekleding van Inside Blinds, vloerkleed uit Marrakech.
vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem badkamer
Op de wand beton-ciré van Stone Age. Tegels van een megastore in Zaandam, wasbak van Vidaxl geplaatst op oude steenschotten, kraan via AliExpress, spiegel op wastafel van Action, houten schaal overgenomen van een styliste, houten schaal daarin van Leen Bakker, mandje van Ikea, spiegeltjes aan de muur uit Marrakech, houten papegaai-haakje van Action, handdoek herkomst onbekend, de grote spiegel was nog van de vorige bewoners.
vtwonen binnenkijken special 2019 | slaapkamer gedecoreerde haard
vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem badkamer

En weer door …

‘Om op mijn veranderdrang terug te komen: ik schaam me een beetje om het te zeggen, maar we hebben inmiddels alweer een ander huis gekocht. Het is lichtelijk bizar, dat geef ik toe. Het was weer iets dat voorbij kwam op Funda en de locatie was zó perfect – dicht bij school en opa en oma – dat we na ruim een jaar opnieuw gaan verhuizen. Het is een keuze voor de kinderen en voor het praktische, minder voor het huis op zich, want deze garageruimte zal ik echt ontzettend gaan missen.’

De soek van Marrakech is een van mijn belangrijkste

‘woonwinkels

Woonidee

In de keuken is een nieuw aanrechtblok gecombineerd met een grote vintage werktafel als eiland ervoor. Dat maakt de overgang tussen keuken en woonkamer heel aantrekkelijk.

nog meer: binnenkijken