WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een statig appartement in Arnhem

Ze waren toe aan een ‘grotemensenhuis’, liefst met hoge plafonds, marmeren schouwen en oude schuifdeuren. En het is ze gelukt; Evi en Gijs vonden een statig appartement in Arnhem via Marktplaats.

Lichte woonkamer in Arnhem
> Bank Bright Living. Vloerkleed Wehkamp. Vierkante tafel gemaakt door opa van Gijs, hoog tafeltje van een kringloop. Lamp zelfgemaakt door Evi. Aardewerk pot op schouw Loft.

Statig appartement

Tijdens een reis van drie maanden door Zuidoost-Azië hadden Evi en Gijs de beslissing genomen om bij terugkomst op huizenjacht te gaan in Arnhem. ‘Een leuke stad met veel groen, koffietentjes en andere hotspots.’ Evi en Gijs zochten een statig appartement met metershoge plafonds, een lichte kamer en suite en een tuin. ‘Op Marktplaats zagen we een bovenverdieping te huur in een statig herenhuis. Maar toen we gingen kijken, waren we niet echt enthousiast. Totdat de verhuurder liet vallen dat er ook een appartement op de begane grond vrij zou komen. Met voor- en achtertuin!’ Heel ruim en met de authentieke stijl dat ze zochten.

Decoraties op de schouw
Zwarte schouw in de woonkamer
Open keuken
De witte tegels kochten Evi en Gijs bij de bouwmarkt. Zwarte hanglampen whkmp’s Own. Witte plantenpot Loft, zwarte houder Sissy-Boy Homeland. Het krukje waar de plant op staat vond Evi langs de weg. Maskers aan de muur waren een cadeau.
Slimme oplossing in de slaapkamer
Op de vloer in de slaapkamer ligt een originele granieten vloer. Kleed Aai made with love. Stoel Bolia. Bruin kussen Hkliving. Wit kussen Sluiz Ibiza. Ladder Zuiver. De beelden op de schouw kregen ze cadeau, de rieten rugzak is een souvenir uit Bali.

Creatieve oplossingen

Evi en Gijs willen niet te veel investeren in een huurwoning en lossen het vaak creatief op. ‘Ik ben interieurontwerper en had direct allerlei ideeën. De laminaatvloer was bijvoorbeeld best mooi, die hebben we zo gelaten’, vertelt Evi. De inrichting bestaat uit een mix van kringloopvondsten, vintage, een paar designstukken en DIY-meubels en lampen. ‘Ik struin vaak rond in kringloopwinkels. Daar ga ik op zoek naar spullen die ik een andere functie kan geven. Neem de ronde spiegel boven de bank. Die was eigenlijk onderdeel van een tweedehands kaptafel met drie spiegelpanelen. Ik heb de panelen losgehaald en naast elkaar aan de muur gehangen. Door een slimme manier van hergebruiken ontstaat een compleet nieuw voorwerp.’

Kijk binnen in de open keuken van Gijs en Evi.

Vol verrassingen

Verspreid door het huis zijn reissouvenirs en diverse kunstwerken. ‘Mijn broer Freek is illustrator en maakt naast werk in opdracht ook regelmatig eigen werk. Een van zijn ingelijste illustraties heb ik tegen de muur gezet. Door schilderijen niet op te hangen, maak je een statement. Het staat casual en je kunt ze makkelijk ergens anders neerzetten.’ Het statige appartement zit vol met verassingen. Zo lag er in de slaapkamer een dik tapijt, waar een prachtige granieten vloer onder bleek te liggen. ‘Deze ruimte was vroeger de keuken en ook de originele schouw is er nog. Die heb ik een nieuwe functie gegeven door er een garderobestang in te plaatsen. Nu hangen er kledingstukken aan. Ik houd van die kleine woonoplossingen met een maximaal effect.’

nog meer: binnenkijken