WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een oud schoolgebouw in Arnhem

Na drie jaar verbouwen trok Kundertje met haar gezin in een oud schoolgebouw in Arnhem. Ondanks de grote ruimte en de industriële look heeft ze er een sfeervol huis van weten te maken, met warme kleuren en natuurlijke materialen.

27BK1-woonkamer-verdiepingen
messing wandkast
Zithoek bank vloerkleed lamp

Oud schoolgebouw

‘Ooit was het een middelbare school, daarna onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en nu wonen wij er’, vertelt Kundertje. ‘We woonden in de buurt en zochten naar een groter huis waarin we meer van onze creativiteit kwijt konden. Er was veel belangstelling voor het project, maar gelukkig gunde de projectontwikkelaar ons het huis.’

hoge eetkamer bakstenen muur
Eettafel Iccoon, stoelen van een veiling, lampen en barkrukken HKliving, kunst Wiegen den Uyl, motor Honda, bar Piet Boon Kitchen. Op tafel bananenschaaltjes Tigerwoods. Potten op bar Made, overig onbekend.

“We hebben voortgeborduurd op het industriële karakter

van het pand.”

Onder handen

Voordat Kundertje en haar gezin er in februari 2018 in trokken, namen ze het huis goed onder handen. ‘We vroegen een bevriende architect mee te denken over de indeling. Een oude school als deze, met hoge plafonds en oude klaslokalen, biedt veel mogelijkheden voor creativiteit. Hij zette meteen iets tofs op papier, met tussenverdiepingen en vides in de slaapkamers van de kinderen. Wanneer mensen voor het eerst bij ons komen, raken ze altijd een beetje de weg kwijt door alle trappetjes en verschillende hoogtes.’

LEES OOK
Binnenkijken in een wabi-sabi-huis in de Vlaamse Ardennen

doorkijk woonkamer lamp bank
wandkast lamp poster plant
Muurverf Steel Blue van Pure & Original. Kast vintage, kunstwerk Hanneke van de Pol, kleed Ferm Living, lamp Werp, plantenstandaard Urban Nature Culture. In de kast blauwe vaas van HKliving, gouden kom van Broste Copenhagen, overig onbekend.
houten keuken plant baksteen
Muurverf Drift van Pure & Original. Keuken Piet Boon Kitchen. Messing plantenstandaards Urban Nature Culture, loper Dutchbone, kunst Wiegen den Uyl. Overig onbekend.
badkamer hout zwart beton
Muurverf Sea Foam van Pure & Original. Badkamermeubel en betonnen wasbak op maat gemaakt Tegelhuys Arnhem. Kranen Paffoni, spiegels Edoné, houten wandbekleding Lunawood.
hal vloerkleed schilderij glas

Eigen regie

De laatste meters maakten ze zelf, met dank aan de handigheid en organisatie van Martijn. ‘We hebben de afwerking in eigen regie gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het stucwerk, maar ook de trappen, het aftimmeren van deurkozijnen, het lassen van de balustrades en het schilderwerk. Eigenlijk zijn we nog steeds niet helemaal klaar.’

nog meer: binnenkijken