WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een hoekhuis in Oegstgeest vol vintage én moderne meubels

Fan van de mix van vintage en modern? Dan ben je bij Kris aan het goede adres. Ze richtte haar hoekhuis in Oegstgeest in met spullen die een geschiedenis hebben. De liefde daarvoor startte in de schuur van haar ouders.

bruine bank
Bank en plaid HKliving. Glazen jarenzestigtafeltjes en stoel Marktplaats. Kleed en vacht AAI made with love. Wandlampje Karwei. Console uit de werkplaats van Kris’ vader. Erop hoofd gemaakt door dochter. Vaas Stijldépôt73. Kussens groothandel.
zwarte keuken
Keuken zelfgemaakt. Vloer van klinkers uit de tuin. Accessoires uit de schuur van Kris’ ouders. Op de wand oude Friese Witjes. Piano Van Urk Rotterdam. Lampen herkomst onbekend.

Al van jongs af aan

Interieur en styling zijn Kris met de paplepel ingegoten. ‘Mijn ouders hebben al zo lang als ik me kan herinneren een grote voorliefde voor antiek’, vertelt ze. ‘Ons huis had allesbehalve een standaard inrichting: het was een huis vol verzamelingen.’ Kris’ ouders struinden graag rommelmarkten en tweedehandswinkels af. Ook deden ze zo nu en dan een vondst langs de weg. ‘Ze vonden het altijd bijzonder als ze een voorwerp met een geschiedenis aantroffen’, herinnert Kris zich. ‘Dat ging gegarandeerd mee naar huis. Die passie heb ik van hen overgenomen.’

LEES OOK
4x Woonidee: zo creëer je een mix van vintage en modern

zwarte kachel
Kachel tweedehands. Vintage lamp Haga. Prenten en tekeningen kringloopwinkel en Leidse kunstenaars. Poef kringloopwinkel. Vitrinekast Vintage Fabriek. Schaal herkomst onbekend.
woonaccessoires
Houten schaaltjes uit Afrika. Klein hoofd kringloopwinkel. Groot hoofd HKLiving. Tegel uit Portugal. Overig herkomst onbekend.
kleine wastafel
Wasbakje Ikea. Rekje/spiegel Loods 5. Oude spiegels antiekmarkt. Matraskussens Limelight.

zwarte eettafel
Oude Thonet-stoeltjes Marktplaats. Zwarte tafel Hübsch. Groene stoel met tulpvoet van Casa Gitane. Vazen en schalen handgemaakt door Liesbeth Spreeuwenberg. Designlamp Tom Dixon. Bank en plaid HKliving.

Passie voor vintage

De passie van haar ouders vertaalde zich bij Kris in een liefde voor stylen en verzamelen. Dat is wat ze ook het liefst in haar eigen huis doet: in haar hoekhuis in Oegstgeest tref je een mix van – al dan niet vintage – design, meubels en accessoires met een persoonlijke geschiedenis. Je vindt er meubels uit de werkplaats van haar vader, maar ook vazen en schalen gemaakt door een goede vriendin. Ook haar dochters hebben invloed op het interieur: zij hebben de liefde voor schoonheid van hun moeder overgenomen en komen regelmatig met een beeldje, schaaltje of ander voorwerp thuis. Aan Kris de taak om er de perfecte plek voor te vinden.

geel dekbedovertrek
Schilderij van Grace Spiegel. Dekbedovertrek, kussens en sprei AAI made with love. Staande lamp en hanglamp Kwantum. Wandrek Loods 5. Prenten en foto’s privébezit. Overig herkomst onbekend.

“Ik zet liever spullen met een geschiedenis in huis. Die zijn

onvervangbaar”

Spullen met een geschiedenis zijn onvervangbaar

Kris kiest zeker niet alleen voor de laatste trends. ‘Ik zet liever spullen met een geschiedenis in huis. Die zijn onvervangbaar. Vaak zijn ze me zo dierbaar dat ik ze voor altijd bij me wil houden. Om ons huis nog persoonlijker te maken, hebben we het ook een specifiek Leidse touch gegeven. Leiden, op vijf minuten fietsen van hier, is mijn lievelingsstad. Je vindt die liefde terug in prenten aan de wand, maar ook in lokale aankopen die ik bij winkeltjes in Leiden heb gedaan. Die werkwijze kan ik iedereen aanraden: zo ontstaat een eigen, uniek interieur.’

badkamer wastafelmeubel
Wastafel op maat gemaakt. Mand Kwantum. Kaftan 10-Days.
houten ladder
Rieten mand Kwantum. Bamboe ladder Marktplaats. Spiegel en tegels bouwmarkt. Overig herkomst onbekend.

LEES OOK
Binnenkijken in een Amsterdams nieuwbouwhuis vol vintage

nog meer: binnenkijken