WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in dit ingetogen kersthuis in Kopenhagen

Glitters en blingbling ontbreken in het kersthuis van Caecilia Lindhardt. Voor een ingetogen Scandinavisch kerstgevoel en om het jaar sfeervol af te sluiten vertrouwt ze op een verrassende combinatie van planten en accessoires: een groene setting.

woonkamer groen kerst
Behang met streep en monochroom Farrow & Ball. Stoel en vloerlamp Gubi. Witte tafellamp erfstuk. Fotokunst The Wall Market. Overig herkomst onbekend.

Stap voor stap

Caecilia Lindhardt is niet het type dat op 1 december met uitroeptekens in haar agenda noteert: ‘Kerstklaar maken van het interieur!!!’ Zoiets gaat bij de Deense interieuradviseur stap voor stap. ‘Met een decoratief ding hier, een kamerplant daar, een stuk dennengroen op tafel en de papieren kunstwerken van onze kinderen voor het raam. In de laatste maand van het jaar vult ons huis zich geleidelijk met kerstsfeer.’ Tegen eind december is er geen twijfel meer mogelijk: de familie Lindhardt is klaar voor een traditioneel Deens kerstfeest.

LEES OOK
4x woonidee: decoratietips voor een Nordic kersthuis

roze muur kantoor
Werktafel Ikea met op maat gemaakte glasplaat. Tafellamp Gubi. Vloerkleed uit Marokko. Kerstdecoraties Broste Copenhagen. Overig herkomst onbekend.
bruine fauteuil
Vlinderstoel Ox Denmarq. Tafellamp Ikea. Kandelaars vintage. Overig herkomst onbekend.
eettafel rond kerst
Eettafel en stoelen gekregen. Schapenvachten van de markt. Borden Broste Copenhagen. Glaswerk erfstukken. Fotokunst The Wall Market. Hanglampen zelfgemaakt. Overig herkomst onbekend.
witte keuken
Keuken Ikea. Overig herkomst onbekend.

Hart van het huis

Het gezin van Caecilia beschikt op de begane grond over 115 m², met een keuken, eetkamer, woonkamer, werkkamer en kinderkamer. Na een ingrijpende verbouwing in het souterrain kwam daar nog eens 200 m² leefruimte bij met badkamer, slaapkamers en een bijkeuken. Caecilia: ‘De keuken vormt het hart van het huis. Samen met de eetkamer is het de plek waar we samen het meest te vinden zijn.’ Alle ruimtes in huis weerspiegelen de speelsheid waarmee Caecilia in het leven staat. ‘Als je ons over een jaartje opnieuw bezoekt, zul je zien dat niet alles meer hetzelfde is. Ons huis beweegt mee met ons leven.’

kerstboom
Kerstster erfstuk. Kerstversieringen links zelfgemaakt. Overig herkomst onbekend.

“Deze kerst is het codewoord ‘groen’, dat voer ik in het

hele huis door”

Groene kerst

Caecilia houdt van verandering. ‘Ik experimenteer graag met kleuren, patronen en vormen.’ Ze denkt daar liever niet te veel over na en volgt haar intuïtie om een sfeer te creëren die bij de tijd van het jaar en haar gezin past. In aanloop naar de kerstvakantie kiest Caecilia een thema dat ze overal in huis doorvoert. Dit keer is het codewoord in het kersthuis “groen”. Je vindt het niet alleen terug in de kerstboom, maar ook in de planten, meubels, accessoires, textiel, behang, glaswerk en keramiek. Caecilia: ‘Groen symboliseert rust, evenwicht en een gezonde start. En het matcht met bijna elke andere kleur. Het biedt vrijheid en mogelijkheden, óók met kerst.’

servies groen zwart
Borden Broste Copenhagen. Glaswerk erfstukken.
trolley goud
Trolley vintage. Overig herkomst onbekend.

LEES OOK
Verhoog de sfeer met een van deze vijf kerstplanten

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken