WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een houten huis in Kopenhagen

Oude bouwmaterialen en souvenirs van verre reizen typeren de inrichting van het houten huis van Josephine en haar gezin. Met een beetje fantasie voelt het als een Marokkaanse riad, een Spaanse haciënda én een Noorse hut ineen. Binnenkijken in een houten huis in Kopenhagen.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | blauw huis met klimop bloemen en blauwe deur
Stoelen met kussens erfstuk van een vriend uit Madagaskar. Bloempotten erfstukken en kringloopvondsten.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | een blauw groene tafel, Josephine zit op een stoel, met allemaal verschillende school posters op de achtergrond
Lampen Leben CPH. Eettafel rommelmarkt. Groene en houten kruk kringloop. Metalen kruk Broste Copenhagen. Restant antieke vloertegels uit Egypte via Genbyg. Bloempotten en vazen erfstukken en kringloopvondsten. Schilderijlijsten en verzameling botanische posters her en der verzameld. Houten vakken zelfgemaakt. Overig onbekend.

Persoonlijke touch

Als Mads en Josephine het huis in hun bezit krijgen, kiezen ze ervoor om het grootste deel van het oude huis af te breken en bijna helemaal opnieuw op te bouwen. Ze vinden duurzaamheid belangrijk en maken daarom zo veel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen. Ook hebben de bewoners een voorliefde voor oude bouwmaterialen, zoals het verweerde raamkozijn in de muur, dat hun slaapkamer scheidt van het woongedeelte. Met planten, ingelijste posters en houten sierkisten gaven de bewoners hun houten huis in een persoonlijke touch.

LEES OOK
Binnenkijken in een speels rijtjeshuis vól hangplekken

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | buiten bij Josephine in Kopenhagen, met een houten terras
Bloempotten erfstukken en kringloopvondsten.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | blauwe hoekbank met een stoel van hout
Blauwe bank Ikea. Kussens Au Maison en Madam Stoltz. Stoel en stoelkussen erfstukken. Ronde salontafel en hangend kastje DBA (Deense eBay). Beige vaas Ilva. Zwart-witte vaas, theepot en spiegel kringloop. Kandelaar Anthropologie. Wandlamp Leben CPH. Bloempotten voor het raam erfstukken en kringloopvondsten. Hanglampen Flowerpot &Tradition. Aan de muur foto’s van reizen en kunst van een galerie in Ebeltoft. Wandplank zelfgemaakt. Overig onbekend.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | een flat lay van verschillende borden en bestek
Restant antieke vloertegels uit Egypte. Glazen en servies van lokale pottenbakkers
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | mediterrane vloertegels met een groene tafel en groene kruk
Keuken zelf samengesteld uit Ikea-onderdelen en gerecyclede materialen, zoals paneeldeuren en vloerdelen. Ramen zijn oude spiegelramen. Hanglampen en wandlamp Leben CPH. Vis aan plafond souvenir uit Bali. Eettafel rommelmarkt. Vazen, potten en krukjes kringloop. Schilderijlijsten en botanische posters her en der verzameld. Bank zelfgemaakt van oude paneeldeuren. Kussens Au Maison en Madam Stoltz.

Containervondsten

Qua inrichting doet het houten huis denken aan een mix van een Marokkaanse riad, een Spaanse haciënda én een Noorse hut. Veel van wat je binnen ziet, heeft het stel dan ook meegenomen van een van hun verre reizen of geïmporteerd uit het buitenland. Zo komen de vloertegels in de keuken uit Egypte. Net als de oude luikdeuren van de groene plafondhoge kast in de gang. Bijna niets in huis is nieuw aangeschaft. Het meeste komt van de kringloop, is cadeau gekregen of werd zelfs uit een container gevist. Josephine: ‘We vinden het fijn dat materialen en spullen ons huis een ziel geven. Daarbij is het voordeliger dan alles nieuw aanschaffen.’

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | keuken met zwarte vaatwasser, en witte keukenkastjes
Restant antieke vloertegels uit Egypte via Genbyg. Keuken zelf samengesteld uit Ikea-onderdelen en gerecyclede materialen, zoals paneeldeuren en vloerdelen. Glazen en servies van lokale pottenbakkers, tweedehandsvondsten en erfstukken. Zwarte lamp Leben CPH. Overig onbekend.

“We vinden het leuk dat al die materialen een

verhaal in zich dragen”

Oude kruidenierskast

De keuken van het houten huis in Kopenhagen werd gemaakt van Ikea-lademodules, waarbij de frontjes van de laden zijn vervaardigd uit oude paneeldeuren en het werkblad van gebruikte vloerdelen. Het kookgedeelte is een oude kruidenierskast met laden en open vakken voor de pannen. In plaats van bovenkasten is er een glazenrek opgehangen met drie laden aan de onderkant. Ook de bedstee, die de hele slaapkamer vult, is gemaakt van oude deuren. Om de indeling van het huis ooit eventueel aan te kunnen passen, is de vloerverwarming zo aangelegd dat er nieuwe ruimtes gecreëerd kunnen worden of van functie kunnen veranderen.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | groene deur bij de keuken met bijzondere vloertegels
Restant antieke vloertegels uit Egypte. Groene kastenwand gemaakt van oude luiken uit Egypte via Genbyg. Lamp Leben CPH. Overig onbekend.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | tuinbank met gitaar en zwarte latten aan de buitenkant van het huis
Plantenpot en stoelen met kussens erfstukken van een vriend uit Madagaskar. Blauw raam Klassiske Vinduer. Overig onbekend.

LEES OOK
Binnenkijken in een klein surfparadijs in Zuid-Frankrijk

nog meer: binnenkijken