WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een bungalow met zomers wit interieur in Sydney

De Australische bungalow kon wel wat liefde en aandacht gebruiken. ‘De ruimte was veelbelovend, maar op het moment van aankoop weinig inspirerend.’ En dus werd de witte verf erbij gepakt, werden muren weggehaald en extra ramen toegevoegd. Nu is het nieuwe thuis van interieurstylist Kristin en haar gezin licht, luchtig en zomers.

basic woonkamer inspiratie
Bank met opbergruimte op maat gemaakt. Kussens Grace Garrett. Dressoir MCM House. Salontafel en vloerkleed Armadillo. Kunstwerk Kate Bellm. Dienbladen Country Road. Muurverf Lexicon van Dulux. Overig onbekend.
witte keuken
Wandplanken vintage. Marokkaanse wandtegels Di Lorenzo Tiles. Keramiek van onder andere Wonki Ware, Ecology Homewares, Mamapapa. Overig onbekend.
bohemian tuin inspiratie
Eettafel en bank Early Settler. Hanglampen GlobeWest. Tafelkleed Carlotta + Gee. Kussens Grace Garrett. Zitkussens GlamSwags. Broodplank en keramiek Ecology Homewares. Witte kommen Wonki Ware. Vaas MCM House. Schaal McMullin & Co. Overig onbekend.

Een vleugje Italië

‘Op het moment dat ik de woning kocht, was hij functioneel, maar het interieur was inspiratieloos en gedateerd. Het had meer daglicht nodig, meer open ruimtes en een verbinding met het leven buiten. O, en er moest een vleugje Zuid-Italië worden toegevoegd, want ik ben dol op die omgeving.’ Wat niet per se op haar verlanglijst voorkwam, maar wel hoogstnoodzakelijk was, was een portie geduld. ‘Mijn budget was niet toereikend om alles in een keer uit te voeren.’ Kristin startte met wat ze het belangrijkst vond: alle muren werden wit geverfd, de tegels tegen de keukenwand werden vervangen door witte exemplaren en alle vloerbedekking werd losgetrokken en omgeruild voor houten vloeren.

LEES OOK
Maak je huis zomer zen met magisch wit

houten wandplanken
Wandplanken vintage. Marokkaanse wandtegels Di Lorenzo Tiles. Keramiek van onder andere Wonki Ware, Ecology Homewares, Mamapapa. Overig onbekend.
webbing eetkamerstoelen
Eettafel vintage via Mood Objects. Hanglamp GlobeWest. Keramiek van onder andere Wonki Ware, Ecology Homewares, Mamapapa. Wandplanken vintage. Overig onbekend.
wit interieur
Stenen consoletafel Future Collective. Vaas Clae Studio. Dienblad Country Road. Overig onbekend.
wit stapelbed
Stapelbed met lade, soortgelijk via Maisons du Monde. Opbergmanden Mamapapa. Bank soortgelijk via jotex.nl. Overig onbekend.

Een praktisch en leefbaar interieur

‘Ik heb een grote voorliefde voor een natuurlijk, neutraal kleurpalet en voor designstukken. Maar ik weet ook dat het interieur praktisch en leefbaar moet zijn met twee kinderen in huis. Daar heb ik bij elke keuze rekening mee gehouden. De materialen die ik heb gebruikt, kunnen zo de wasmachine in of met een natte spons worden afgenomen. De kussens liet ik op maat maken van vuilafstotende, makkelijk wasbare stoffen. En ik koos zoveel mogelijk voor meubelstukken met verborgen opbergruimtes, zodat speelgoed niet onnodig rond hoeft te slingeren.’

webbing kast
Kast HKliving, keramiek Wonki Ware, kaars Jo Malone London, spiegel, soortgelijk Sklum.

‘Ik heb een voorliefde voor een natuurlijk, neutraal kleurpalet en voor designstukken, maar het interieur moet ook

praktisch en leefbaar zijn’

Grote wens: een zwembad in de tuin

Ook de tuin ontsnapte niet aan een make-over. ‘Dankzij de grote ramen en de planten in huis was al een verbinding ontstaan tussen binnen en buiten. Nu besloot ik de tuin rigoureus aan te pakken. Dat begon met schetsen en moodboards maken, daarna werkte ik samen met een landschapsontwerper om tot het ideale ontwerp te komen. Ik wilde een onderhoudsarme tuin met palmen, vetplanten, rozemarijn en pluizig Zoysia-gras. En een zwembad! Vergeleken met mijn leven in New York is de rust en al het groen om me heen echt een weelde.’

witte slaapkamer
Beddengoed, soortgelijk Fissaggio. Nachtkastje vintage. Overig onbekend.
natuurstenen badkamer
Tegels Barefoot Living. Kranen Brodware. Doek Land & Sand Essentials. Overig onbekend.
buitenkeuken
Muurverf Half Male van Dulux. Schalen Wonki Ware. Manden Mamapapa. Terracotta vaas McMullin & Co. Overig onbekend.
tropische tuin

LEES OOK
De basic woonstijl: zo pas je ‘m toe

nog meer: binnenkijken