WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een bijzondere aanbouw in Schoorl

Door allebei hun huis te verkopen en er één voor terug te kopen, konden Ayla Geest met haar gezin en haar ouders gaan wonen op hun droomplek: het mooie dorp Schoorl. Tussen het groen en op fietsafstand van de zee voelen ze zich allemaal thuis.

Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl woonkamer leefkeuken
Booglamp van een kringloopwinkel. Bankje van House Doctor via vtwonen.nl, geel tafeltje van Zuiver, beker erop van Bloomingville, kastje aan de muur tweedehands, oker kussen van Limelight, kussen met rozen van Loods 5, oog aan de muur van Umasqu, vleermuis van vlindersinlijst.nl, zwanenschilderij van de kofferbaksale die ‘s zomers elke zondag wordt gehouden in Schoorl, bloempotten van Dille & Kamille.
Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl eetkamertafel
Hanglampen van made.com en Normann Copenhagen, paars stoeltje en groene stoel uit de vtwonen collectie, roze stoel van Zuiver. De vloer is een PU-gietvloer door de lokale firma Altach in twee kleuren gegoten waardoor een licht gemarmerd effect ontstaat.

Alles open

‘Een belangrijke wens voor ons was dat de begane grond één grote ruimte zou worden. Zo bedachten we een open trap, en ook de lichtstraat met vide geeft extra ruimtelijkheid en veel licht aan de riante woonkamer. Verder hebben we een open keuken, die opgaat in het interieur, zonder glimmende deurtjes en tegels boven het aanrecht. Voor de kastjes van Ikea hebben we zelf fronten van berkenmultiplex gemaakt met daarop vintage grepen van metaal. Het blad is ook van berken, alleen dubbel zo dik. Al met al lijkt het aanrecht nu net een groot dressoir.’

Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl woonkamer hondjes
Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl kast
In de vitrinekast veel vaasjes van keramiste Hella Duijs (helladuijs.nl) en van Feniks Atelier in Schoorl. ‘Daar werken mensen met een verstandelijke beperking die ontzettend mooie dingen maken.’
Keukenapparatuur van Atag vonden ze via veilingsites en tweedehands, maar is als nieuw. ‘We vinden dure dingen heel mooi, maar proberen ze dan te vinden binnen ons budget. ‘De metalen kastgreepjes zijn van Brut Amsterdam. pan van Ikea.

Als de vloer en de muren een goede basis vormen, dan kun je de rest steeds blijven

veranderen

Van buitenmuur naar binnenmuur

‘De sfeerbepalende blikvanger in huis is toch wel de buitenmuur van het bestaande huis, waar we ons huis tegenaan hebben gebouwd. De bakstenen waren oorspronkelijk helemaal niet zo mooi. Jordie heeft ze samen met een vriend stuk voor stuk afgebikt. Dat kostte wat uurtjes, maar van het resultaat genieten we nog elke dag. Ook het eikenhouten gebinte geeft de ruimte veel karakter. De hele constructie zit in elkaar zonder schroeven, met pen- en gat-verbindingen. We hebben helemaal zelf bedacht hoe we het allemaal wilden, zonder architect.

Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl slaapkamer
Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl kinderslaapkamer gele kast
De kast is een familie-erfstuk dat ze geel hebben geverfd. De naamhanger erboven is gemaakt van draad met punnikwerk eromheen door jibbejebba.nl, naambordje aan kast van Feestje van Hout, kapstok van Ikea, vintage commode met grepen van Handles & More. Het knuffelkonijn is de oude knuffel van Ayla en handgemaakt door haar tante.
Het kastje en de vazen zijn vintage vondsten. Juten vloerkleed van rondevloerkleden.nl.
Binnenkijken in een bijnzondere aanbouw in Schoorl kinderkamer
Voor twee Stuva kasten van Ikea werd zelf een ombouw gemaakt, de greepjes erop zijn van Handles and More. Plantenlamp van Spruitje Amsterdam, kinderstoel tweedehands, speelkleed van Lakaluk, krans van Rosa Deco, lijstje van een rommelmarkt, giraf van Intratuin, potjes Dille & Kamille.

Unieke combinaties

‘Ideeën en inspiratie haal ik overal vandaan. Ik combineer gewoon wat ik mooi vind. De zwarte, stalen kozijnen zou je misschien niet meteen bedenken bij de boerderijsfeer van de houten eiken balken, maar daar zijn we dus tóch voor gegaan en we vinden het prachtig. Juist die combinatie van dingen maakt het huis uniek, maakt het van ons. Wat voor samenhang zorgt, is dat we veel natuurlijke materialen hebben gebruikt. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Dit hebben we gecombineerd met nieuw design, vintage items en heel veel planten. Ons vorige huis heb ik ook helemaal zelf ingericht en gestyled. Het is te gek om te merken dat veel mensen enthousiast raken over de sfeer die ik in beide huizen heb gebracht. Het eerstvolgende project wordt het voorhuis, waar mijn ouders zullen gaan wonen.’

Ik haal overal ideeën vandaan en mix dit tot mijn

eigen stijl

Woonidee

‘Je spullen hoeven niet te matchen of duur te zijn, als jij alles mooi vindt wat je in huis zet, dan wordt het vanzelf één geheel. Topdesign naast Ikea of marktplaatsvondst maakt het alleen maar persoonlijker.’

nog meer: binnenkijken