WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: duurzame en natuurlijke vakantiewoning

Toen Peter en Larissa een stuk grond hadden bemachtigd aan de Reeuwijkse Plassen, hadden ze één wens: het bouwen van een duurzaam vakantiehuis. En dat is gelukt. Met onder andere milieuvriendelijke materialen als hergebruikt hout, gerycyclede stoffen, vintage meubels en natuurlijke kleuren hebben zij een duurzame en natuurlijke vakantiewoning gecreëerd.

keuken inspiratie
Keuken en kookeiland ontworpen door Larissa. Werkblad en kraan Hotbath. Kookplaat Inventum. Lampenkappen keramist Loeke Pam. Servies eigen ontwerp, in samenwerking met Loeke Pam. Achter grill chamotte haard­tegels Van Scheppingen. Op de vloer oude Franse tegels via Jan van IJken Oude Bouwmaterialen. Tableau voor kaarsen Ikea. Op de kasten kalkverf Topaze van Pure & Original, op de wand Rose Dust van Pure & Original, via Piccolina Schilderwerken. Overig herkomst onbekend.
zithoek elektrische luiken
Hoekbank eigen ontwerp en maatwerk. Zitkussen hoekbank van gerecycled denim via Annemieke Koster @enschedetextielstad. Rolgordijn By Mölle. Vloerkleed Schapenzacht. Kussens Wehkamp. Plaid Les Petits Bohemes. Betonnen bijzettafel Serax. Chamotte haardtegels Van Scheppingen. Op de schouw verf Topaze van Pure & Original.

1. Keramisch servies

Wat mooi is, mag gezien worden! Zet dat keramische servies niet achter een deur, maar stal het uit en reserveer er bewust ruimte voor in het keukenontwerp. Heb je geen open keukenblok? Dan kun je het servies ook in een glazen vitrinekast uitlichten. Kies voor natuurlijke kleuren die ook in het interieur terugkomen.

2. Elektrische luiken

In plaats van gordijnen kun je kiezen voor elektrische luiken. Dit is een duurzame optie voor raambekleding, want in de zomer houden ze het huis koel en in de winter houden ze de warmte binnen. Daarnaast gebruiken elektrische luiken weinig energie.

LEES OOK
Binnenkijken in een duurzaam vakantiehuis

hal inspiratie
Trap eigen ontwerp en gemaakt door Scheffelaar. Zeegras hanglamp Couleur Locale. Kuipstoel Fonq. In de nis een opgezette ijsvogel. Op de muur natuurlijke kalkverf in kleur Provincial Gold van Pure & Original.
slaapkamer inspiratie
Bed is eigen ontwerp en bekleed met Japanse stof, gekocht via Etsy. Dekbedovertrek By Mölle. Plaid Ikea. Hanglampjes Serax. Wit kijkdoosje van kunstenaar Tisja Kljakovic Braic. Potjes Sissy-Boy. Op de muur natuurlijke kalkverf in de kleur Artisan Tan van Pure & Original Paint.

3. Natuurlijke kleuren

Het voordeel van weinig kleurgebruik is dat het interieur een rustig geheel is, en dat de lichtval nog meer kans krijgt kleurnuances aan te brengen. Die elk uur anders zullen zijn in deze duurzame en natuurlijke vakantiewoning.

4. Kalkverf

Zoek je nog een natuurlijke verf? Ga dan voor kalkverf. Dit is een volledig recyclebare en dus milieuvriendelijke verfsoort. Daarnaast heeft het een zowel zacht als ruig effect, en kan het op elke ondergrond, hoewel soms een primer nodig is. Check tutorials als je er zelf mee aan de slag wilt, want het luistert nauw.

LEES OOK
Ruimte creëren in een vakantiehuisje: 4x woonidee

nog meer: binnenkijken