Dit heb je nodig voor een dubbele douche

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 09-2017 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld JA | vtwonen 09-2017 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Niet één, maar twee douches. Zo begint je dag een stuk gezelliger! En wachten tot de ander klaar is behoort ook meteen tot de verleden tijd. Houd je aan deze richtlijnen en je staat straks lekker samen te genieten onder een dubbele douche.

Lees verder onder de advertentie

Voldoende bewegingsruimte

Samen douchen is gezellig, maar dan wel met genoeg ruimte en een extra douchekop. Anders staat er altijd iemand klappertandend in een hoekje. Je hoeft er geen kingsize badkamer voor te hebben. Een hoek van 150×100 cm is al genoeg voor een inloopdouche voor twee. Je kunt de douchekoppen naast of tegenover elkaar plaatsen, net wat je prettig vindt en wat de ruimte toelaat. Gaan jullie naast elkaar douchen? Houd dan minimaal 60 cm tussen de douchekoppen aan.

Alles dubbel

Bij dubbel douchen horen twee douchekoppen en -knoppen. Zo kan ieder voor zich de temperatuur regelen en krijg je daar geen gedoe over. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt, met een extra grote regendouche, masserende hydrojet of zelfs watervallen uit de muur. Maar ook als je het bij een gewone douche houdt, is symmetrie het toverwoord bij de afwerking. Besteed je hier aandacht aan, dan geeft alleen al de aanblik van de dubbele douche een luxe hotelchic gevoel in de badkamer.

Het doucheputje is in veel badkamers al vervangen door een douchegoot die veel meer water kan verwerken. Een dubbele douche zorgt ook voor een twee keer zoveel afvoer, dus zorg in ieder geval voor één grote douchegoot. Heb je toch een doucheput? Zo maak je ‘m gemakkelijk schoon.

Lees verder onder de advertentie

Ketel vervangen voor dubbele douche?

Bij het monteren van een dubbele douche heb je niet alleen te maken met de ruimte, maar met waterdruk, afvoer en de temperatuur van het water. Als de een steeds onder een miezerig straaltje staat, is dat luxe gevoel ver te zoeken. Een normale cv-ketel is vaak niet toereikend voor twee douches, maar oplossingen zijn er uiteraard wel. Denk aan een aparte ketel of een warmteterugwinsysteem. Of je gaat toch niet voor die twee grote regendouches, maar voor kleinere douchekoppen. Win advies in bij een installateur en pak het meteen goed aan. Dan hoef je daarna alleen nog maar te genieten.

LEES OOK
Tips om energie te besparen in de badkamer

Shop hotelchic…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 09-2017 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma