WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De beste raambekleding voor in de badkamer (tegen vocht & gluren)

Een van de ruimtes in huis waar je veel behoefte aan privacy hebt, is de badkamer. Een raam waar doorheen kan worden gegluurd is wel het laatste dat je wilt. Gelukkig valt dit op de lossen met speciale raambekleding voor in de badkamer, want met zoveel vocht volstaat gewone raamdecoratie niet. Dan kun jij daarna gewoon genieten van het fijne licht en de frisse lucht. 

badkamer-ramen-raam-raambekleding-bad

Plisségordijn

Plissé betekent in het Frans ‘plooi’, vandaar de naam plisségordijnen. Deze gordijnen zijn ideaal voor in de badkamer, omdat ze veelal vochtbestendig zijn en makkelijk schoon te maken. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen: van transparant tot lichtdoorlatend en verduisterend. Daarin kun je dus ook nog een keuze maken.

Als je het graag licht wilt houden in de badkamer, maar wel wilt zorgen dat niemand naar binnen kan kijken, kies je voor de lichtdoorlatende variant. Best of both worlds! Met een top down en bottom up variant kun je ook nog voor de gewenste lichtinval zorgen. Zo kun je tijdens het badderen alsnog naar buiten kijken. 

LEES OOK
4x trendproof raamdecoratie voor elk interieur

Rolgordijn

Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Die van polyester kun je prima voor het raam van de badkamer hangen, deze kunnen namelijk goed tegen vocht en zijn makkelijk af te nemen met een doek.

Let er wel op dat rolgordijnen van polyester vaak verduisterend zijn en dus geen licht doorlaten. Zorg daarom voor goede verlichting in de badkamer als je voor deze raambekleding kiest. Met het systeem is het rolgordijn wel binnen no time dicht of open.

Jaloezieën

Jaloezieën kunnen altijd en overal. Nou zijn houten jaloezieën superpopulair, maar een stuk minder geschikt voor in de badkamer. Het hout kan namelijk niet zo goed tegen de warme en vochtige omgeving. Jaloezieën van PVC of aluminium zijn daarentegen wel ideaal voor in de badkamer. Dat materiaal kan een stuk beter tegen vocht en zijn makkelijker schoon te maken.

Als je toch liever de warmte van hout ook in de badkamer toepast, kies dan voor jaloezieën met een houtlook. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden en bovendien een stuk voordeliger. Ook fijn: door de standen waarin je de jaloezieën kunt zetten heb je verschillende mogelijkheden qua lichtinval en privacy. 

LEES OOK
Jaloezieën schoonmaken: dit is de beste manier

Raamfolie

Geen zin in gedoe met het openen en sluiten van raambekleding of het schoonmaken ervan? Dan is folie als raambekleding voor de badkamer de beste optie. Raamfolie kan op elk raam, is voordelig én zorgt voor licht en privacy tegelijkertijd. Verkrijgbaar met een design of gewoon effen: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Douchegordijn

Een klassiek gordijn van een zware stof gaat niet werken in de badkamer. Door het vocht wordt het gordijn snel vies en gaat ie niet zo fris ruiken. Je zou kunnen kiezen voor een luxe douchegordijn voor het raam. Tegenwoordig zijn er te gekke designs te koop – zoals dit douchegordijn met vergrijsd groene tinten – en hoef je niet bang te zijn voor een kitscherige of goedkope look.

nog meer: badkamer inspiratie