Retro commode

beeld vtwonen Beeld

Maak voor je zoon of dochter opkomst een prachtige babykamer met vintage meubeltjes, zoals een retro commode. De term ‘retro’ staat voor het verleden, net als het woord ‘vintage’. Spullen van vroeger komen na enkele decennia ’s weer helemaal terug in het modebeeld. 

Lees verder onder de advertentie

Commode retro stijl

Als je aan retro denkt, denk je vaak aan de jaren vijftig, zestig en zeventig. De meubels uit die tijd kenmerken zich door warme houtsoorten en ronde vormen. Voorbeelden van een retro commode zijn de Change Table van Kido Store en de Moderne vintage commode van Smallable. Deze meubels zijn aan de prijs, maar zijn ook na de babyjaren pronkstukken in de kinderkamer, woonkamer of hal.

Liever een retro commode met industriële look? Dan is de Dulton commode van Urbindsign wellicht hét pronkstuk voor in jouw babykamer. Dit meubel is gemaakt van metaal en heeft veel lades.

Vintage commode

De vintage woonstijl beperkt zich niet tot enkele decennia ‘s. Vintage meubels zijn tweedehands meubeltjes van vroeger. Of dat nou uit de jaren negentig is of de jaren twintig. Bij Mevrouw de Uil vind je regelmatig prachtige vintage vondsten, waaronder vintage commodes.

Lees verder onder de advertentie

Tweedehands retro en vintage

Het is eigenlijk is het allerleukste als je zelf ergens een retro of vintage commode op de kop kunt tikken. Bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Speur ook Marktplaats eens af naar pareltjes van commodes. Vaak moet je even door de huidige kleur of staat heen kijken. Met een likje verf en een poetsdoek is een tweedehands commode weer helemaal als nieuw. Gebruik de zoektermen ‘retro commode’ en ‘vintage commode’ en er rollen allerlei interessante zoekresultaten uit.

Beeld: Retro kamer (binnenkijken)