Luierwieg maken

beeld vtwonen Beeld

Op zoek naar een cadeau voor een kersverse vader en moeder? Koop een pak luiers en een mooi lint en knutsel een wiegje van luiers in elkaar. Een luierwieg maken is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt!

Lees verder onder de advertentie

Zelf een luierwieg maken

Je hebt ze op internet vast wel eens voorbij zien komen: de luierwieg. Deze creatie is super leuk om zelf te maken én cadeau te geven. Het is origineel en daarnaast ook nog een hartstikke nuttig kraamcadeau. Voor een simpele luierwieg heb je het volgende nodig: een pak luiers, washandje, breed lint, nietmachine, naald en draad en leuke versiering zoals strikjes.

Hoe ga je te werk?

  • Leg ongeveer 10 à 12 luiers op elkaar zodat er een rechthoekige vorm (het bedje) ontstaat.
  • Bind de luiers aan elkaar met een breed lint en niet de uiteinden van het lint aan elkaar.
  • De pootjes van de wieg maak je van 2 opgerolde luiers. Bind een lintje om de luiers en bevestig ze met naald en draad aan het bedje.
  • De kap van de wieg wordt gevormd door een luier die je onder het lint bevestigt.
  • Waar nodig kun je nietjes gebruiken voor extra stevigheid, die weggewerkt kunnen worden met strikjes.
  • Tot slot leg je het washandje als dekentje over de luiers.

Wiegje van luiers

Bovenstaand stappenplan is voor één van de meest eenvoudige luierwiegen. Daarom niet minder leuk, maar je kunt de wieg ook op diverse andere manieren maken. Je kunt bijvoorbeeld een (kinder)schoenendoos gebruiken als binnenkant van de wieg. Op YouTube vind je diverse filmpjes die je helpen met een luierweg maken. Zoek ook op Pinterest eens op ‘luierwieg’ of ‘diaper stroller’ en laat je op leuke ideeën brengen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Monique Cadeau