WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Babykamer ideeën muur

Het is één van de leukste dingen van een kind verwachten: je mag de babykamer inrichten. Maar hoe krijg je nou een originele kamer? Een blauwe of roze muur is wel heel standaard. Hieronder vind je creatieve ideeën voor de muren in de babykamer.babykamer ideeen muurBabykamer ideeen muurBabykamer ideeen muur

Kleuren babykamer ideeën muur

Het kiezen van de juiste kleur voor de babykamer is lastig. Elke kleur heeft een andere invloed op kinderen. Blauw heeft een rustige uitwerking, rood wekt agressie op. Voor een rustige en kalme ruimte kies je lichte kleuren. Denk in plaats van het schilderen van een hele muur, aan sjablonen of een muurschildering.

Muurverf babykamer

Als je in verwachting bent en hoogzwanger, dan heb je echt geen puf en zin om alle verfwinkels af te lopen voor de juiste verf en materialen. Bestel je verf en al je verfbenodigdheden op Bestel-verf.nl. Hier verkopen ze goed dekkende muurverf op waterbasis van een uitstekende kwaliteit in alle denkbare kleuren!

Muurstickers babykamer

De snelste en makkelijkste oplossingen voor een muur in de babykamer zijn muurstickers. Eenvoudig op te plakken met direct een groots effect. Populair is de muursticker boom. Erg leuk en kleurrijk. Verkrijgbaar bij Meermuurstickers in allerlei uitvoeringen. Overige leuke muurstickers zijn te koop bij Muurstickerwinkel.

Vrolijke muur

Wil je iets heel anders in de babykamer? Hang een aantal verschillende lijstjes aan de muur. Niet netjes naast elkaar, maar lekker rommelig. In deze lijstjes doe je leuke plaatjes uit tijdschriften of kinderboeken. Leuk als alle lijstjes een verschillende kleur en vorm hebben.

Muurschildering

Voor een echte eyecatcher in de babykamer kies je voor een unieke muurschildering. Het bedrijf R-Brush maakt mooie airbrush muurschilderingen. Wat dacht je van een compleet sprookje op de muur. Of een Tijgetje of beer.

Fotocollage

De mooiste foto’s van je gezin verzamel je in een collage. Je kunt zelf aan het knippen en plakken gaan, maar bij Easy Collage maak je er een digitaal. Je kiest een sjabloon en sleept één voor één de foto’s er in. En is hij af, dan laat je hem afdrukken op canvas of een posters. Wat uniek is aan deze collages, is dat je uit een hele reeks mooie illustraties kunt kiezen. Dit is dan de achtergrond van je foto’s. Super orgineel voor in de babykamer!

Behang babykamer

Het behang met ruitjes, stipjes en bloementjes kennen we wel. Voor de babykamer is het leuk om een uniek behangetje te kiezen. Bijvoorbeeld die van Studio Ditte, met poëzieplaatjes. Heel erg vintage. Het bomenbehang of het behang met vlinders van Cozz is juist weer helemaal van deze tijd.

Bij een druk behang is het niet handig om een hele lange muur te behangen. Dan word je horendol van het motief. Kies dus een klein muurtje, of plak een paar stroken op de lange muur. Bijvoorbeeld net achter het ledikant of de commode.

Soort verf babykamer

Als je de babykamer gaat verven, let er dan op welk merk verf je kiest. In de meeste verf zitten metaaldeeltjes en andere chemische stoffen. Vooral tijdens het verven en drogen is het voor kinderen niet prettig en gezond om dit in te ademen. Er bestaan speciale verven die extra veilig zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld die van The Little Greene.

Bron: Kek wonen met Kinderen | Styling: Estherloonstijn.nl | Fotografie: Fotolemaire.nl, Easy Collage

nog meer: Babykamer