WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Babykamer schilderen

Een klein baby’tje is op komst. De hoogste tijd dus om de babykamer klaar te maken. Er zijn tijdens het verven van de kamer wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan een aantal tips en inspiratie voor de babykamer schilderen.

Babykamer schilderen

Babykamer schilderen tips

De belangrijkste tijd voor de babykamer schilderen is: begin op tijd! Zorg dat de kamer tijd genoeg heeft om van de giftige dampen en stoffen af te komen, minimaal drie maanden. Verf kan namelijk schadelijke stoffen bevatten, voor zowel de zwangere vrouw, als de baby.

Zorg tijdens het schilderen voor voldoende ventilatie. Dit is beter voor de klussers en hierdoor verdwijnen de giftige dampen en verflucht sneller. Een tip: als de babykamer klaar is, verwarm en ventileer deze dan tegelijk. Door de warmte komen de schadelijke stoffen sneller vrij.

Verf babykamer

Het is belangrijk dat de verf voor de babykamer zo min mogelijk schadelijke stoffen bevat. Verf op waterbasis is de beste optie. Dus zonder oplosmiddelen! Dit staat altijd op de verpakking, informeer bij twijfel even bij een medewerker van de bouwmarkt. Bij Bestel-verf.nl vind je uitstekend dekkende muurverf op waterbasis. Deze verf is verkrijgbaar in alle kleuren. En het fijne is, je bestelt de verf gewoon online!

Als je hoogzwanger bent dan is het aflopen van verfwinkels om je juiste verf te vinden eigenlijk wel het laatste waar je zin in hebt. De Paintbox van verfDEPOT is de oplossing. Online bestel je verf in een kleur naar keuze. Je krijgt dan een complete doos thuis gestuurd met alles wat je nodig hebt om een babykamer te schilderen. Zo ben je in één keer klaar!

Duurzame verf voor de babykamer

De babykamer verven zonder het milieu te belasten en zonder dat er giftige stoffen vrijkomen; dat kan met de duurzame verf van Fairpaints.com. Hier verkopen ze twee soorten milieuvriendelijke verf van hernieuwbare grondstoffen. De Recycled Paint is een latex die gemaakt is van verfresten. De verf is verkrijgbaar in zestien kleuren. De Fair Paints is een plantaardige muurverf, op basis van sojaolie. De Fair Paints is verkrijgbaar in wel drieduizend kleuren.  Met deze verf krijgt de muur in de babykamer een prachtige kleur en je bent ook nog eens heel verantwoord bezig!

Zou je graag kleuradvies willen voor in de babykamer? Bij Fairpaints.com kan je ook terecht voor kleuradvies aan huis. De verfexperts van Fairpaints komen met kleurpanelen bij je thuis. Zo zie je direct welke kleur het beste in de kamer past.

Kleuren babykamer

Maar je kunt nog geen verf kopen als je niet weet welke kleuren je de babykamer wilt schilderen. Kleur is heel smaakgevoelig, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Kleuren hebben invloed op de gemoedstoestand van de mens. Rood wekt bijvoorbeeld agressie op, dus een hele wand in die kleur is af te raden. Lichtblauw heeft juist weer een rustgevende werking op kids. Kies in ieder geval voor rustige en zachte kleuren. Zo slaapt je baby het lekkerst.

Bekijk voor kleurtips eens de kleurstalen van Flexa of de kleurtrends voor populaire kleuren van dit moment.

Sjablonen babykamer

Misschien is een effen muur een beetje saai in de babykamer. Dit los je eenvoudig op door er een figuur op te schilderen met behulp van een sjabloon. In het artikel sjablonen kinderkamer staan de leukste sjablonen voor in de baby- en kinderkamer.

Bron: ariadne at Home

nog meer: Babykamer