WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roze woonkamer: met deze 4 tips van Eva houd je het stoer

Roze gaat door voor romantisch en zoet. Maar in het huis van Lisanne en Jelle uit Alblasserdam zie je dat het ook anders kan. Door de juiste materialen te combineren creëerde vtwonen-stylist Eva een roze woonkamer die juist stoer oogt.

vtwonen weer verliefd op je huis | Eva in Alblasserdam

1. Neutrale basis

Roze kan in een interieur heel krachtig en stoer zijn. Als je het maar op de juiste manier combineert. Tip: kies voor een neutrale basis. Verf (een deel van) de muren in een lichte kleur en kies voor een vloer met een aardse en stoere uitstraling, zoals beton, marmoleum of een gietvloer. 

Eva verving de oude vloer van Lisanne en Jelle door een duurzaam geproduceerde marmoleum vloer. Op de muren bracht ze een lambrisering aan in dezelfde kleur als de bank.  

2. Mix & match materialen 

Door roze te combineren met stoere materialen blijf je weg van het sprookjesachtige en zet je iets stevigs neer. Eva koos voor natuurlijke materialen als hout en beton, in combinatie met warme tinten en zachte stoffen. De verschillende vormen maken de roze woonkamer van Lisanne en Jelle spannend: een ronde tafel, een rechthoekige bank en accessoires die in hoogte verschillen.

3. Zitkuil-effect

Veel mensen zijn geneigd om voor een veilige grijze bank te kiezen, maar een roze bank kan een veel succesvollere optie zijn. Eva koos voor een bank in dezelfde tint als de lambrisering, waardoor het aanvoelt alsof je in een soort zitkuil zit. Lekker knus. Door te kiezen voor stalen pootjes onder de roze bank krijgt het geheel een stoere touch.

LEES OOK
Benieuwd waar Eva deze items geshopt heeft? Je vindt alle info hier

4. Krachtige accessoires

Accessoires als kussens, kandelaars en kunst maken het compleet. Boven de bank hing Eva een doek op van ontwerpduo Karen en Jolanda. Eva: ‘Deze handgemaakte Magic Artwear is multifunctioneel. Je kunt het doek ophangen aan de muur of het zelf dragen als een luxe accessoire. Het past helemaal bij Lisanne en Jelle. De stoere tak is echt iets voor hem, terwijl de zachte zijden stof perfect bij haar past.’ 

Shop roze items 

Of je nu gaat voor groot of klein, wij maakten een kleine selectie van wat mooie items. Shop-ze!

nog meer: Woonkamer