WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Grote bank kopen? Hier moet je op letten

Als iets bepalend is voor de sfeer in huis, dan is het wel de bank. Vooral een grote bank kan een woonkamer maken óf breken. Ben je van plan een grote bank te kopen? Hier moet je op letten!

vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 2 seizoen 10

1. Het formaat

Niet te groot en al helemaal niet te klein. Het is belangrijk dat je nieuwe droombank het juiste formaat heeft. Alleen dan komt hij tot zijn recht in je woonkamer. Hoe je het juiste formaat bepaalt? Heel simpel: meet de bank zorgvuldig op in de winkel en boots dit volume na je woonkamer. Dit kun je doen door kranten en tijdschriften op de vloer te leggen of een aantal stoelen neer te zetten.

2. De vorm

Denk vervolgens goed na over de zichtlijnen. Wat wil je allemaal kunnen doen als je overdag of ’s avonds op de bank zit? Wil je naar buiten, naar de tv of naar de open haard kunnen kijken? Bedenk op basis daarvan de vorm voordat je een grote bank gaat kopen.

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 10 seizoen 13 | Stylist Liza in Utrecht
weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 13 | Frans in Purmerend

3. De kleur

Een grote bank is een eyecatcher. Een felgekleurde bank kan daarom al snel heftig zijn. Kies een kleur die je mooi vindt, maar die ook een tijdje mee kan. Dat kan felgeel zijn, als je daarvan houdt, maar een neutrale kleur is ook een goed idee. In dat geval kun je kleur toevoegen met kussens en accessoires, die ook makkelijk per seizoen te vervangen zijn.

4. Het materiaal

Ook niet onbelangrijk: de bekleding. Ga je voor stof of voor leer? Op een bank van stof kun je heerlijk cocoonen, een leren bank past daarentegen goed in een robuuster interieur. Fietje koos bij Charlotte en Wim voor de vtwonen bank Club. De stof van deze bank lijkt op leer, maar is een stof. En die voelt lekker zacht aan. Ook is de bank de ideale mix tussen de woonsmaken van het stel.

LEES OOK
Zo geef je de bank een upgrade met kussens

nog meer: Woonkamer