Pair art: ga voor bij elkaar passende kunst aan de muur

beeld vtwonen Beeld

Een interieur bestaat natuurlijk uit ontzettend veel verschillende elementen. Samen worden ze gecombineerd tot de mix die helemaal naar jouw smaak is. Waarom zou je kunst niet precies hetzelfde zien? De drukke gallery wall maakt plaats voor rustgevende pair art. Dit effect creëer je door bij elkaar passende kunst uit te kiezen. Hoe? Read on.

Lees verder onder de advertentie

Pair art

Met pair art bedoelen we iets anders dan een gallery wall. Hang je bij een gallery wall de hele muur vol met verschillende lijsten, voorwerpen en kleuren, bij pair art gaat het vooral om eenheid. Kies bijvoorbeeld fotolijsten van hetzelfde materiaal en ga daarnaast voor schilderijen of posters die even groot zijn of in ieder geval dezelfde vorm hebben. Hierdoor wordt er eenheid gecreëerd.

Kleur aan de muur

Bij pair art is het belangrijk dat alles goed bij elkaar past. Dat geldt dus ook voor de kleuren die je gebruikt. Houd het wat kleur betreft vrij simpel: kies allereerst twee kleuren uit die goed met elkaar en met de rest van het interieur matchen. Zoek vervolgens schilderijen, prints en posters uit in deze kleuren. Op die manier combineert alles goed met elkaar en krijg je het mooiste effect.

It’s all about balance

De kunst van het creëren van de perfecte mix aan pair art is simpel: het draait allemaal om de juiste balans. Bij elkaar passende kunst gaat verder dan alleen dezelfde kleuren en vorm kiezen. De verschillende kunstwerken moeten elkaar als het ware uitbalanceren. Een poster met een strakke moderne print kun je dus prima combineren met een poster met een zachte print waar ronde vormen juist centraal staan. Zolang de balans tussen de twee elementen goed is, kan het bijna niet misgaan.

Lees verder onder de advertentie

Time to shop!

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

shopping 12x de mooiste posters voor in je interieur

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling Met deze tips wordt jouw gallery wall met foto’s een pláátje

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Dít is dus waarom kunst op ooghoogte moet hangen

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken 5x binnenkijken in huizen met een inspirerende art wall

Lees verder onder de advertentie

Bron: Styling Liza Wassenaar, fotografie Margriet Hoekstra