Zo creëer je een mediterrane sfeer in een nieuwbouwhuis

beeld vtwonen Beeld vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Grijsgroene muren, veel planten en een flinke tuinkamer waardoor het gezin het hele jaar van de tuin kan genieten. vtwonen-stylist Frans bracht een mediterrane sfeer in de nieuwe woning van Winnie en Arno. Met deze tips creëer je die warme mediterrane sfeer in een nieuwbouwhuis. 

Lees verder onder de advertentie

Lichte, warme kleuren

In Zuid-Europese interieurs is de sfeer vaak ontspannen. Dat heeft onder andere te maken met een licht kleurenpalet van tinten als wit, grijs en olijfgroen. Zo koos Frans bij Winnie en Arno voor een basic kleurpalet van grijze en groene tinten. Dit straalt rust uit, maar geeft ook een warme sfeer.

Naast lichte kleuren zie je in mediterrane interieurs en tuinen ook vaak warme aardetinten terugkomen, zoals terracotta, oker en bruin. Laat je hierbij inspireren door deze warme mediterrane keuken. Olijfgroen, wijnrood, diepgeel en terracotta brengen warmte en een mediterrane sfeer in een nieuwbouwhuis.

Zuid-Europese materialen

Naas de juiste kleuren zijn ook materialen bepalend voor een mediterrane sfeer in huis. Typisch mediterraans? Hout, bamboe, rotan en zeegras! Kies bijvoorbeeld voor een lichte houten vloer en voeg bamboe en rotan accessoires toe. Wat ook zeker niet mag ontbreken, is mooi servies. Verzamel je mooiste glazen en potten en zet ze op een of meerdere wandplanken in de keuken.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

‘Het basic kleurpalet bij Winnie en Arno straalt rust uit, maar geeft ook een warme sfeer’

vtwonen redactie

Levendig groen

Natuurlijk mogen planten niet ontbreken. Op een mediterrane plek horen diepgroene planten als aloë vera, cactus, palm, vetplantjes, olijf en vijg. Zet ze in een mooie terracotta pot en het is net alsof je in Zuid-Europa bent.

Lees verder onder de advertentie

Extra leefruimte

In Zuid-Europese landen wordt veel buiten geleefd en urenlang getafeld aan mooi gedekte tafels onder het genot van heerlijke gerechten en een goed glas wijn. Helaas moeten wij het doen met de Hollandse zomers, die soms wisselvallig zijn, maar gelukkig is daar een oplossing voor: een tuinkamer. De wanden van een tuinkamer zorgen er namelijk voor dat je beschermd bent tegen de wind en onaangenaam weer. Je zit binnen, maar het voelt aan als buiten. Zo kun je lekker vaak op je eigen terras zitten.

MEER ZIEN
Binnenkijken in een mediterrane nieuwbouwwoning

Shop in de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: foto 1: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | foto 2: styling Frans Uyterlinde, fotografie Margriet Hoekstra