Ken je klassiekers: de Togo

beeld vtwonen Beeld styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen
Beeld styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen

De Togo denk je nu misschien? Heb ik iets gemist? Vast niet, alleen kende je deze klassieker misschien nog niet van naam. Je ziet deze lage loungebank namelijk in heel wat binnenkijkers, designwinkels en bij interieurliefhebbers terug, terwijl ie toch al bijna vijftig jaar oud is.

Lees verder onder de advertentie

Togo: het ontwerp en de maker

De Togo bank werd in 1973 ontworpen door de Franse designer Michel Ducaroy. Het unieke ontwerp herken je uit duizenden en is bijna vijftig jaar na dato nog steeds een van de meest verkochte items van het designmerk Ligne Roset. De Togo is gemaakt van extra zacht schuim en de dikke gewatteerde hoezen in stof of leer zorgen ervoor dat de bank niet te zacht wordt. Zo is de bank niet alleen dé eyecatcher in huis, maar ook een heerlijke bank voor een middagdutje of binge-avond.

Er zijn volop mogelijkheden om jouw ideale Togo samen te stellen. Hij is er verschillende maten en een hoekdeel en uit te breiden met een poef slash comfortabele voetenbank. Hij past bovendien in elke interieurstijl, van design tot mid-century, en kan overal in huis. Niet zo verwonderlijk dat de Togo op menige wishlist staat.

Herstofferen

De Togo is enorm populair en ook voor een tweedehands of vintage exemplaar moet je nog flink de portemonnee opentrekken. Maar soms heb je geluk en kun je er eentje voor een mooie prijs oppikken die nog wat liefde nodig heeft. Wanneer de Togo nieuwe bekleding nodig heeft, bedenk dan wel dat je daar ook nog een aardig bedrag voor neertelt. Tenminste als je dit doet bij een professionele stoffeerder die precies weet hoe je deze klassieker weer kunt oplappen. En dat is wel aan te raden.

Lees verder onder de advertentie

Zo’n goed oplap-adres is bijvoorbeeld Fritz Vintage in Amsterdam en Eindhoven. Zij stofferen niet alleen, maar kunnen ook de schuimconstructie en andere gebreken die niet direct zichtbaar zijn, weer maken. Vraag voor andere stoffeerders goed rond bij collega-designliefhebbers, zo kom je meestal achter de beste adressen.

Back to the seventies

De populariteit van de ronde vormen en knalkleuren van de Togo komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, want de seventies zijn weer helemaal terug! Hoe je de comeback van de jaren 70 kunt vertalen naar de tijd van nu? Door design te combineren met een warme basis. Met lichte wanden en een vloer van hout of beton geef je die paar in het oogspringende klassiekers het podium dat ze verdienen.

Tip! Hier lees je hoe je de seventies in huis haalt met warme tinten.

Lees verder onder de advertentie

Klassiekers shoppen…

Bron: beeld: styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen