WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonidee: zo verwerk je panterprint subtiel in je interieur

Kelly is helemaal weg van panterprint, maar Michel? Die houdt meer van Scandinavisch en veel grijs. Als compromis koos stylist Marianne voor de make-over in Ede daarom voor een rustige basis in combinatie met behang en accessoires met een panterprint. Ook fan van panter? Kijk hier de tips van Marianne af.

Liefde voor panterprint 

‘Overal panterprint is voor mij too much. Ik houd van kalmte’, vertelt Michel. Maar Kelly houdt wel van panters en laat deze het liefst overal terugkomen. Niet alleen omdat ze het ‘gezellig’ vindt, maar ook vanwege haar opa.

‘Mijn opa heeft een keer een panter geschoten. Niet om te stropen, hij stond plots oog in oog met het dier. Óf mijn opa zou worden opgegeten óf de panter. Het werd de panter. De huid is altijd bewaard gebleven en uiteindelijk bij mij terechtgekomen. Hij ligt nu op de vliering’, vertelt Kelly. Van Michel mag de panter daar best blijven liggen, als hij maar niet naar beneden gaat. Stylist Marianne gaat het stel helpen met hun uiteenlopende woonwensen en het panterdilemma. 

LEES OOK
Dieren in huis: behang en accessoires met dierenprint

panterprint behang kapstokken

“De kunst is om de prints niet overal te willen

herhalen”

Wild behang

Je kunt op veel manieren panterprint verwerken in je interieur. Een voorbeeld daarvan is behang. Kies voor een subtiele print of pak uit met kleurrijk behang, bijvoorbeeld met wilde dieren erop. Creative Lab Amsterdam ontwerpt veel kleurrijke soorten behang, maar ze ontwerpen ook subtieler behang, zoals deze met panters op een zachtgrijze achtergrond.

Marianne koos ook voor een subtiel behang in de hal van Michel en Kelly, om Michel tegemoet te komen. Wil je het ook rustig houden? Behang dan niet alle wanden, maar kies er één uit. Combineer het behang met rustige meubels en accessoires, zoals de zwarte kapstokken en rieten opbergmanden in de hal van Michel en Kelly. ‘Behang met een panterprint wordt subtieler als het contrast in een print klein is. Het naturel behang dat ik heb gekozen bestaat uit een aantal zandkleuren. En omdat de muren ook zandkleurig zijn, komt de print minder naar voren, wat het ook subtieler maakt’, legt Marianne uit.

Herhalen is een no go

Marianne geeft nog een tip: ‘Probeer niet te veel te herhalen. Een panterprint in strooimotief herhalen wordt te veel. Houd het strooien dus een beetje in toom en beperk het tot een paar plekken in de woonkamer.’ Het sleutelwoord is en blijft dus balans als het om het stylen van panter- en dierenprints gaat. Zo koos Marianne voor behang en een kussen met panterprint bij Kelly en Michel, maar er zijn nog meer manieren om panters, of andere wilde dieren, terug te laten komen in je interieur. Bijvoorbeeld door:

  • Oude schoolplaten, bijvoorbeeld in een vintage interieur 
  • Een lampenvoet of lamp in de vorm van een panter
  • De bekende Vitra housebird of olifant, als je van dieren en een design woonstijl houdt

Binnenkijken: appartement met vleugje panterprint 

Meer inspiratie? Neem een kijkje in het appartement van interieurstylist Anne. In anderhalve maand heeft zij – met de hulp van vrienden en kennissen – het haar persoonlijke signatuur gegeven. Het resultaat is een appartement met luxueuze stoffen, veel groentinten én panterprint.  

BEKIJK HET COMPLETE EINDRESULTAAT
Marianne in Ede: alle informatie en het resultaat

Shop de stijl…

nog meer: Weer verliefd op je huis