WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Op deze 3 manieren laat stylist Fietje kunst knallen

Van grafisch op grafisch tot popart op een ton-sur-ton muur: stylist Fietje koos voor bijzondere, kunstzinnige combinaties in de dijkwoning van Gijs en Arianne uit Rosmalen. Dit zelf ook toepassen? Wij geven tips! 

sneak peek make-over

1. Grafische kunst op grafisch behang 

Stylist Fietje koos voor een opvallend grafisch behang in de woonkamer van Gijs en Arianne uit Rosmalen. Fietje: ‘Dit behang is minder heftig dan het oude behang, maar toch een stevig statement. Ik heb hier namelijk te maken met mensen die van een statement houden en daar ga ik gebruik van maken.’ 

 

Het behang is ontstaan door vlakken te knippen uit een gekleurde ondergrond. ‘De abstracte vormen maken het een beetje retro, waar Arianne van houdt’, geeft Fietje aan. Het is een druk behang, maar Fietje heeft toch een aantal kunstwerken opgehangen. Haar tip: kies voor grafische zwart-wit kunst om te zorgen dat je muur qua kleur niet te druk wordt. 

BEKIJK DE HELE MAKE-OVER
Zo bracht Fietje rust in kunstzinnige dijkwoning

woonkamer blauw kunst

“Gijs en Arianne houden van kunst, vooral

van popart”

2. Popart op een ton-sur-ton muur 

Gijs en Arianne houden van popart en dat zie je op verschillende manieren terug in het interieur. Deze kunststroming uit de jaren vijftig en zestig verwijst naar de massamedia en populaire moderne cultuur. Het kenmerkt zich door de heldere kleuren en contrasten die gebruikt worden. Je kent ze vast wel: de bekende popart kunstenaars Andy Warhol en Roy Lichtenstein. 

Wil je net als Gijs en Arianne popart in je interieur verwerken? Houd de basis dan rustig en luchtig. Stylist Fietje koos bijvoorbeeld voor een zachte tint op de wand, Saliegroen van Flexa. Fietje: ‘Als je basis rustig blijft, kun je echt wel ‘losgaan’ met felgekleurde prints.’ Je kunt popart ook subtiel in je interieur verwerken, door middel van een kussen, plaid of lamp. Een mooi voorbeeld daarvan is deze rode lippen wandlamp van Seletti.  

LEES OOK
De 6 beste plekken om betaalbare kunst te scoren

3. Passe-partout van verf

Een passe-partout is een soort extra lijst van dik papier, waarmee je een foto of print nog meer laat opvallen. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een passe-partout van verf? De hal van Gijs en Arianne is het bewijs. Fietje gaf de knalgele muur een rustige kleur, maar ze bewaarde twee gele vlakken. ‘Door deze gele vlakken, eigenlijk een soort passe-partouts, vallen de zwart-witfoto’s van de kinderen nog meer op.’ 

nog meer: Weer verliefd op je huis