Woonidee: behang het plafond voor een speels geheel

beeld vtwonen Beeld vtwonen 02-2022 | styling Kim de Groot | fotografie Anke Leunissen
Beeld vtwonen 02-2022 | styling Kim de Groot | fotografie Anke Leunissen

Heb je er weleens over nagedacht om het plafond te behangen? Dit zorgt voor net dat beetje extra pit dan wanneer je het plafond basic wit houdt. Zo creëer je niet alleen meer sfeer en geborgenheid in de ruimte, maar ook een speels geheel dat perfect past in een eclectische woonstijl. Het totaalplaatje is prachtig.

Lees verder onder de advertentie

Het plafond van Jorine en Patrick

Tijdens het binnenkijken in dit zelf ontworpen huis met flinke dosis Dutch design van Jorine en Patrick, kwamen wij dit plafond bekleed met behang tegen. ’Met dit wolkenbehang ga ik vrolijk naar bed en sta ik vrolijk op’, vertelde Jorine ons. Dat snappen we helemaal! Want dit wolkenbehang van Nynke Tynagel zit bomvol details en geeft de overloop op zolder een speelse en gezellige sfeer.

Aan de slag

Durf jij het aan en wil je je eigen plafond behangen? Te gek! Eigenlijk kun je met elke print aan de slag: van geometrisch tot tropisch. Je kunt het statement van behang op het plafond zo groot (of klein) houden als je zelf wilt. Wil je het geheel rustiger houden? Kies dan een behangetje met weinig contrast. Of laat de muren – in tegenstelling tot het plafond – effen, zodat het niet té druk wordt in de kamer. Deins je net als Jorine en Patrick niet weg van een statement? Behang het plafond dan in dezelfde print als de wanden. Zo’n ‘vijfde muur’ behangen is trouwens een geweldig idee voor de slaapkamer, want vanuit je bed geniet je het meest van het resultaat.

LEES OOK
Help, ik ga zelf behangen!

Lees verder onder de advertentie

Een goede workout

Goed, nog even een kleine disclaimer: het plafond zelf behangen vergt wel wat spierkracht. Boven je macht werken is nu eenmaal een stuk zwaarder. Een voordeel: de sportschool kun je na een middagje behangen overslaan. En als je al vaker zelf hebt behangen, dan lukt dit vast ook. Natuurlijk kun je ook altijd een professional inschakelen om dit te laten doen.

Je kunt het statement van behang op het plafond zo groot (of klein) houden als je zelf wilt.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Een hoog plafond: 6x tips & tricks

De logeerkamer van Carice van Houten

Wist je dat Carice van Houten ook fan is van een behangetje op het plafond? Eerder zagen we in haar kleurrijke interieur dat geen enkele wand in haar huis wit is gelaten. Datzelfde geldt voor de plafonds: deze zijn allemaal geverfd óf behangen. In Carice haar logeerkamer hebben zowel het hoofdeinde van het bed als het plafond hetzelfde retro bloemenbehang als de wanden. Dit schitterende resultaat mag gezien worden, vindt ook Carice. Zij deelt op haar instagramaccount regelmatig foto’s van deze ruimte.

Bron: vtwonen 02-2022 | styling Kim de Groot | fotografie Anke Leunissen

Lees verder onder de advertentie