WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 stylingtips voor je muur met opvallende prints

Ben je uitgekeken op je muren, en wil je er eens iets totaal anders mee doen? Style je muur met opvallende prints, zoals strepen, stippen, bloemen of een met zorg uitgekozen kunstwerk. Opvallende prints geven je interieur pit en maken het een stuk persoonlijker. Wij geven een aantal ideeën.

Bloemenpatroon

Met een bloemenpatroon op de wand haal je het lentegevoel gewoon naar binnen. Combineer pastelkleurige bloemen voor een weelderig effect of kies voor zwart-witte bloemen prints op de muur, wat vaak iets rustiger oogt. Het kan best spannend zijn om bloemen groot op je muur af te beelden. Toch is het een kwestie van gewoon doen. Het maakt je huis gedurfd en kleurrijk. Met bloemen geef je je huis een vrolijk karakter.

Strepen op de muur

Net als bloemen zorgen strepen voor een groot statement in huis. Verf een wandje of kies voor gestreept behang. Makkelijker kan bijna niet. Smal, breed of subtiel: weet je niet welke streep je op de muur wil aanbrengen? Smalle strepen zorgen voor een strak grafisch effect, terwijl brede strepen juist rust creëren. Heb je weinig budget om verf of behang aan te schaffen? Dan kun je ook met een paar rolletjes washi tape aan de slag gaan. Koop ze in je favoriete tint(en) en plakken maar.

Betaalbare kunst

Dan kunst. Want er is weinig zo mooi als de bijzondere werken van je favoriete kunstenaar aan de muur. Er zijn veel online winkels waar je mooie, maar tegelijkertijd ook betaalbare kunstwerken kan vinden. Schaf een poster bij je favoriete museumwinkel aan of neem een kijkje op Markplaats.

Mixen & matchen met prints

Heb je meerdere mooie prints op het oog? Gelukkig hoef je niet te kiezen. Hang je favorieten aan de muur of zet ze op een extra lange wandplank. Als je een verzameling van posters of foto’s op wil hangen, kan het best lastig zijn om de juiste compositie te bepalen. Trek daarom eerst alle lijsten over op papier. Knip de vormen uit en hang ze aan de muur. Tevreden? Boor dan op de juiste plek. Haal de papieren weg en hang de prints op.

nog meer: verf en behang