WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het groene nieuws: de tuintrends van 2020

De tijden van terra en steigerhout lijken voorbij. Donker is de nieuwe trend – ook in de tuin. Denk aan donkere buitentegels en zelfs intens zwart voor de schutting of muur. Prachtig in combinatie met al die variaties in groen.

vtwonen tuinspecial 01-2020 | tuintrends inspiratie voor de styling van de tuin

Zwart en groen

Niet alleen binnenshuis, ook in de tuin is zwart dit jaar de trend. Zwart combineert prachtig met wit en alle kleuren groen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte pot waarin elke plant nog beter tot zijn recht komt. Of een zwartgeverfde houten bank of schutting, die zo echte eyecatchers zijn. Wissel intens zwart af met een contrasterend element, zoals een lichtgrijze tegelvloer, voor een speels effect.

Zwart combineert prachtig met
alle kleuren

groen

vtwonen tuinspecial 01-2020 | tuintrends planten tuininspiratie

Zelf gemaakt

Nu de zon volop schijnt is de tuin het verlengstuk van het huis. Op mooie buitenmeubels kun je heerlijk relaxen en genieten. Deze loungebank is zacht en knus en toch bestand tegen een bui. Wel zo handig, dan hoef je hem ’s avonds niet mee naar binnen te slepen. Je kunt een buitenmeubel ook zelf maken.

In de mix

Een rijtje planten in identieke potten is een beetje geweest. Het hoeft dit jaar niet symmetrisch, ook buiten mag het veel losser. Zet een groep planten bij elkaar. Door de verschillen in groeivormen komen al die subtiele variaties in groen nog beter uit. Vervang daarnaast alle identieke tuinstoelen door een gezellige mix van stoelen. Ga wel voor tuinstoelen uit hetzelfde kleurpalet, bijvoorbeeld in zwart en wit, voor een georganiseerd geheel. 

vtwonen tuinspecial 01-2020 | tuintrends feestje in de tuin met witte lampionnen

Zomeravondfeest

Niets zo gezellig en uitnodigend als een mooi gedekte tuintafel. Zeker als je kunt variëren met servies en tafellinnen. Tafellinnen dat letterlijk van linnen gemaakt is, heeft altijd kreukels, maar dat geeft juist sfeer en past mooi bij de textuur van een rieten lamp of een paar witte lampionnen erboven. Door al die gezellige lampen kun je tot in de late uurtjes van je zomeravondfeest genieten. 

Shou sugi ban

Shou sugi ban wat? Deze naam wordt gebruikt voor de Japanse techniek om hout te verduurzamen door het te verbranden. De techniek zorgt niet alleen voor hele mooie planken, de laag is ook bestand tegen alle weersomstandigheden, insecten en schimmels. Kortom, de ideale techniek om te gebruiken voor wie van plan is om een zwartgeverfde houten schuur, schutting of buitenkast te maken.

Heb jij je tuin een sfeervolle make-over gegeven? Vergeet deze dan niet met ons te delen via Instagram via #mijnvtwonentuin. En lees al onze tuininspiratie artikelen hier!

nog meer: tuinieren