WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerstsfeer in huis zonder kerstboom: zo doe je dat

Geen ruimte of zin om dit jaar een kerstboom in huis te halen? No worries! Ook zonder kerstboom haal je een hoop kerstgezelligheid in huis. Hoe? Door accessoires op de juiste manier in te zetten, krijg je zonder kerstboom alsnog de ultieme kerstsfeer!

De vaas van Tania da Cruz in de vorm van een hoofd is gevuld met groenblijvende takken uit de tuin.

Lichtjesparade

In een kerstboom horen fonkelende lampjes. Maar ook als die kerstboom er niet is, kan je de lampjes nog steeds in huis halen. Want wat roept meer gezelligheid op dan een lichtsnoer? Drapeer er een rond een wandplank of stop een kort lichtsnoer in een vaas om alsnog van die gezelligheid te profiteren. 

Leuke bijkomstigheid: je hoeft de lampjes na de kerstperiode niet eens per se weg te halen, ook daarna zorgen ze gegarandeerd voor extra sfeer in huis.

LEES OOK
Deze kerstaccessoires zijn leuk voor december én daarna

Groen zonder kerstboom

Het groen van de kerstboom mag dan ontbreken, maar je haalt het groen zo in huis met een paar klassieke kerstplanten. Perfect als je toch de kerstsfeer in huis wilt halen zonder kerstboom. Zeker de kleine kamer den komt dan van pas. Deze kun je zelfs versieren als een echte klassieke kerstboom. 

LEES OOK
Verhoog de sfeer met een van deze vijf kerstplanten

Kersttakken

Het gevoel van een kerstboom in huis: kersttakken in een mooie vaas! Denk aan dennentakken of takken van een Cipres. Maak het plaatje en de kerstsfeer compleet door kleine kerstballen of lichtjes erin te hangen.

maretak boven eettafel
Dit heb je nodig tak (bos), 2 cipres- takken, sisaltouw, dik touw, witte verf Zo maak je het Schilder de tak wit en laat drogen. Bevestig de twee cipres-takken met het sisaltouw aan de tak. Bind het dikke touw aan de uiteindes van de tak en hang de tak op. Polyester eetkamerstoelen Tulip, per stuk € 395,-, glazen karaffen Mosterd Wave, per stuk € 39,-, glazen Mosterd Wave, per stuk € 6,50 (householdhardware.nl). Walnoothouten eetkamerbank Rikke van Sav & Økse € 685,- (demachinekamer.nl). Plaid Exotan € 69,- (vtwonen.nl). Bouclé kussen € 22,95 (karwei.nl). Messing kandelaar small, per stuk € 19,95, messing kandelaar medium, per stuk € 21,50 (weldaad.com). Dinerborden Nara, per stuk € 8,95, schalen Alva, per stuk € 3,75, bestek Noma, per set € 39,95, dinerkaarsen, per stuk € 3,95 (loods5.nl). Linnen doek, per meter € 20,- (karteris.nl).Overig privébezit.

Creatief met kerstballen

Kerstballen mogen niet ontbreken tijdens kerst. Ook zonder kerstboom verwerk je deze accessoires op een creatieve manier in je interieur. Maak bijvoorbeeld een kerstballen collage, plaats enkele ballen in een hoge transparante vaas of verzamel ze onder een glazen stolp. Je kunt de kerstballen ook simpel neerleggen op een feestelijk dienblad, zoals deze gouden van HAY. Leuk als toevoeging op de kersttafel! 

Salt&Pepper palace sierschaal

Salt&Pepper palace sierschaal

€ 99,99 bij vtwonen by Fonq

LEES OOK
Inspiratie: alles rondom kerstkransen

Voor aan de wand

Posters of wandtextielen zijn ideaal als je geen plek hebt voor een kerstboom, maar wel een lege muur over hebt. Denk aan besneeuwde landschappen, rendieren of een kerstboom. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit wandtapijt van Lumineo? Inclusief gezellige verlichting. Zo haal je toch nog die kerstboom in huis.

Kerst in het klein

Waar de één uitpakt met een over the top kerstboom, bouwt de ander graag complete kerstdorpen. Haal je inspiratie uit die kerstdorpen en ga eens met miniaturen aan de slag. Je kunt er ook nog waxinelichtjes in zetten; des te gezelliger. Maak het tafereel af met kleine kerstbomen, mini-lampen en -kerstballen en eventueel wat neppe sneeuw. Plaats de miniaturen bij elkaar op een dienblad, etagère of onder een mooie stolp. Et voilá: een kerstsfeer zonder kerstboom in huis.

Voor een kerstsfeer zonder kerstboom…

nog meer: styling