WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Warme kleuren en zachte stoffen: maak je huis herfstklaar met deze tips

De dagen worden korter en de nachten langer. Dat betekent dat de herfst in aantocht is en het tijd is voor een metamorfose. Van diepe kleuren tot stoffen die lekker zacht aanvoelen: met deze styling tips maak je je huis herfstklaar. Binnenblijven was nog nooit zo fijn.

vtwonen herfst 2018 styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge | stapel plaids en kussens
vtwonen 13-2018 Anke Helmich, Sanne Tulp | rode bank en bloem kunst

Herfstklaar met warme kleuren

Diepe rode-, gele en oranjetinten zorgen in de herfst voor prachtige kleuren in de bomen. Laat je inspireren door de natuur en trek dit warme najaarspalet ook door om je huis herfstklaar te maken. Schilder een wand in chocoladebruin, kastanjerood of indigoblauw, of voeg de warme tinten subtiel toe met kaarsen, kussens en plaids. Deze diepe tinten zorgen voor een geborgen gevoel. Je huis wordt een holletje. Door daarnaast een paar knalkleuren, zoals een vrolijk roze kussen toe te voegen, voorkom je dat je huis somber wordt.

vtwonen 10-2020 styling Danielle Verheul, fotografie Petra Steenkamer | donkerbruin beddengoed zachte kussens

“Door de warmte van de kaars komt er een heerlijke

subtiele kaneelgeur vrij.”

Geur van de herfst

Wat is er fijner dan de geur van appel, kaneel en koffiebonen op een regenachtige herfstdag? Deze geuren haal je gemakkelijk in huis met bijvoorbeeld een paar geurkaarsen, die naast een fijn aroma warm kaarslicht geven. Wil je de kaarsen graag zelf maken? Bind dan een aantal kaneelstokjes rondom een stompkaars. Door de warmte van de kaars komt er een heerlijke subtiele kaneelgeur vrij.

Denk licht

Vooral in de herfst- en wintermaanden is een goede verlichting belangrijk. Het zorgt voor sfeer maar daarnaast mag een lamp ook gezien worden. Maak er een mooie blikvanger van in je interieur. Een gevlochten lamp of een exemplaar met een gaatjespatroon geeft bijvoorbeeld een prachtig lichteffect op de muren en plafond. Warm en romantisch tegelijk. Perfect voor de herfstmaanden!

Shop in de stijl…

nog meer: styling