WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonidee: metallic verf voor een luxe sfeer in de slaapkamer

Donkere kleur in de slaapkamer proberen? Metallic verf geeft net iets meer dimensie en ziet er bij elke lichtval anders uit. Kijk de kunst af in het zelfgebouwde huis van Niki en Sjoerd. ‘De slaapkamer heeft donkere meubels en een donkere vloer, omdat ik dat iets chics en robuusts vind hebben.’

donkere slaapkamer
Metallic verf kleur Buckle Up Flexa. Lambrisering Maestro. Gouden vazen Floralux. Gordijnen en beddengoed Westwing. Wandplank Fink. Vloerkleed Benuta. Overig onbekend.

Zelfgebouwd huis  

Het plan om zelf een huis te bouwen, ontstond toen Niki en Sjoerd een stuk grond kregen van Sjoerds ouders. ‘We wilden graag een duurzaam huis bouwen. Eerst zijn we gaan bedenken wat er allemaal moest komen, voordat we met een architect gingen praten.’ De wensen liepen uiteen van zonnepanelen en een warmtepomp, tot isolatieglas voor de grote ramen, vloerverwarming, een recirculatie-afzuigkap en regenwateropvang.  

Het huis kreeg beneden een grote open leefruimte en boven drie slaapkamers, waarvan er één dienst doet als slaapkamer voor Niki en Sjoerd. Elke kamer heeft Niki heel bewust een ander kleurpalet gegeven. ‘Zodat niet alle kamers op elkaar lijken’, vertelt ze. In de slaapkamer koos ze voor een donkere muur, donkere meubels en een donkere vloer. ‘Dat vind ik iets chics en robuusts hebben.’ 

Glanzende verf

Bijzonder in deze slaapkamer is ook de metallic verf op de muur. Deze verfsoort wordt niet meer alleen gebruikt als autolak, tegenwoordig zien we het ook steeds vaker terugkomen in interieurs. Niet gek ook, want metallic verf oogt chic en je creëert er een krachtig statement mee in de slaapkamer. Metallic verf bevat kleine deeltjes die het licht reflecteren waardoor de slaapkamer er bij elke lichtval anders uit kan zien.   

Niki koos voor de slaapkamer voor een metallic verf van Flexa in de kleur ‘Buckle Up’, een verf met een glanzend metaaleffect. De zogenaamde ‘HD color technology’ zorgt voor diepe intense kleuren.  

Metallic en roze

Hoe mooi is deze combinatie van donkere meubels en verf en een roze dekbedovertrek? De donkere verf en -meubels geven de slaapkamer meer pit, terwijl het geheel rustig blijft door het zachte roze. Je kunt zulke donkere kleuren dus heel goed combineren met (zacht)roze. 

LEES OOK
Kleuren combineren: deze kleuren passen goed bij elkaar

Mooie alternatieven voor een nachtkastje

In een slaapkamer waar je net als Niki en Sjoerd geen zeeën aan vloeroppervlak hebt, is een nachtkastje vaak onbedoeld een ruimteverslinder. Daar kun je een paar dingen aan doen: 

  • Vervang het nachtkastje net als Niki en Sjoerd door een ondiepe wandplank en hang er een hanglamp boven. Dat staat prachtig en is net zo functioneel.  
  • Zorgt een wandplank voor te weinig ruimte naast het bed, dan kun je ook voor de wandplank mét lade gaan. Een plank en lade ineen is een ideaal alternatief voor een nachtkastje. Sommige dingen hoeven namelijk niet altijd in het zicht te liggen…  
  • Mooie hangplanten verdienen een mooie hangpot. Maar zo’n hangpot kun je ook inzetten als alternatief voor een nachtkastje. Als je niet al te veel spullen nodig hebt naast het bed, dan kun je ook kiezen voor een mandje. 

Meer inspiratie? Hier vind je nog meer mooie alternatieven voor een nachtkastje

LEES OOK
Slaapkamer ideeën: ga je voor donkere of lichte kleuren?

Deze metallic muurverf raden we aan

nog meer: Slaapkamer