WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een klein balkon sfeervol inrichten, zo doe je dat!

Bij mooi weer zitten we graag buiten. Heerlijk, maar hoe zorg je ervoor dat jouw balkon functioneel en mooi tegelijk is? Doorgaans is een balkon niet groot, dus dien je het handig in te delen. We geven een paar stylingtips zodat je genoeg inspiratie op kan doen voor een klein balkon met een groots effect.

Balkon styling met zwarte rotan tuinstoel en tuinkas
Grijze gieter, groene lamp, emmer (Burbri Antiek). Kunstboom, groene ton, kunstplant, mintgroene pot (De Weldaad). Bezem (Mijn Stijl). Borstel (HAY). Groene theedoek (Dille & Kamille). Tafel en kleine kas (Combitex). Stoel (Household Hardware) Kussens, onderzetter grijze pot (vtwonen.nl). Diverse witte potten (Linda’s hoekje). Stalen vaas (Raw Materials).

Van binnen naar buiten

Het balkon grenst vaak direct aan de woonkamer en is daarmee het verlengstuk van je interieur. Je balkon verdient dus aandacht als het aankomt op de inrichting. Gelukkig zijn er allerlei meubels en accessoires die van jouw balkon een heerlijke relaxplek maken. Omdat de ruimte meestal beperkt is, moet je er slim mee omgaan. Kies bijvoorbeeld voor twee tuinstoelen en maak, om ruimte te besparen, gebruik van een speciale balkontafel of balkonbar. Deze maak je gemakkelijk vast aan de reling en bespaart een hoop kostbare ruimte. Style je balkon af met mooie kussens, een buitenkleed en wat planten en klaar is je mini-tuin.

Palletbank maken

Liever een luie relaxplek in plaats van twee tuinstoelen op het balkon? Ga zelf aan de slag met het maken van een loungebank van pallets. Stapel twee pallets op elkaar en leg er een matraskussen op. Koop daarnaast een flinke stapel kussens. Zo heb je op je balkon een heerlijke plek waar je lekker van de zon kan genieten en ’s morgen een kop koffie kan drinken. 

Tip: gebruik voor het kussen van je loungebank een ledikantmatras, deze heeft ongeveer dezelfde afmeting als een standaard pallet.

Groen geluk

De ideale plek om planten op een klein balkon toe te voegen, is aan de muur of het plafond. Voorzie de wand van een DIY plantenrek of hang een paar hangplanten op. Dat bespaart ruimte en het ziet er gezellig uit. Wil je graag moestuinieren,  dan kun je bijvoorbeeld een (zelfgemaakte) moestuinbak neerzetten.

Meer inspiratie? Bekijk hier nog meer kleine tuin ideeën.

nog meer: shopping