Shopgids: tuindecoratie

Soorten tuindecoratie

Het belangrijkste van tuindecoratie is natuurlijk dat het weerbestendig is. Hoe leuk die ene poster ook aan je schuur hangt, een flinke regenbui en je kunt ‘m weggooien. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tuinschilderij – deze zien er leuk uit en kunnen goed tegen een stootje. Of ga voor een tuinkleed en creëer buiten een gezellige zithoek. Fan van kunst? Kijk dan eens naar een tuinbeeld of ornament. Zeker als je een grote tuin hebt doen deze het goed. Tot slot kunnen een aantal mooie bloempotten en plantenbakken niet ontbreken. Natuurlijk wel gevuld met kleurrijke bloemen en weelderige planten.

Op safari in eigen tuin

Laat je inspireren en maak van je eigen tuin een fijne plek om in te vertoeven.

Klein maar fijn

Heb je een kleine tuin? Geen zorgen, want ook die kun je opleuken met tuindecoratie. Denk aan sfeerverlichting, buitenkleden en een bankje met kussens. Of hang een tuinposter aan de muur. Liever meer groen? Kies dan voor bloemen en planten die in een hangende plantenbak kunnen. Die hang je zo aan de schutting of reling. Met de juiste accessoires wordt zelfs de kleinste tuin gezellig.

Help de natuur een handje

Je mag moeder natuur soms best een handje helpen. En dat is niet alleen goed voor de dieren, bloemen en planten, maar ook voor de sfeer in jouw tuin. Fluitende vogels, bijen die van bloem naar bloem vliegen en mooie vlinders vrolijken iedere op. Hang een vogelhuisje of vogelvoer op. Of plant bloemen waar bijen en vlinder blij van worden, zoals lavendel en salie. Zo heb je in no time een kleurrijke en levendige tuin!